Zatvori

Alhemija u Ciglani uz festival Dev9t

Alhemija u Ciglani uz festival Dev9t

Dev9t, interaktivni umetnički događaj jedinstven u regionu, biće održan u Staroj Ciglani u Beogradu od 14. do 22. juna.

Ovaj festival će objediniti sve vrste umetnosti i pokrenuti slobodne umove da stvore paralelnu, kreativnu stvarnost.

Ove godine Dev9t predstavlja sunset specijale, posebno osmišljene muzičke događaje kojima će skoro svaki dan biti ispraćeni poslednji zraci sunca i u sklopu kojih će nastupiti i specijalni gosti. Prvi među njima su Red Axes iz Izraela, koji u Ciglanu stižu u četvrtak, 20. juna.

Red Axes su izraelski elektronski indie dvojac, nastao 2010. godine, iako su na muzičkoj sceni prisutni i duže, kroz prethodni projekat – new wave / post-punk bend Red Cotton.

Njihov originalni zvuk proizvod je rokenrol pristupa DJ-ingu i live nastupima.

Mnogi ih svrstavaju u kategoriju post-punk benda, dok za drugu publiku važe za DJ tandem čiji setovi raspamećuju vodeće klubove i festivale, nazivajući ih fenomenom svetske scene, koji ukazuje da postoji budućnost van house i techno standarda.

Objavili su na desetine singlova, remiksa i EP-jeva, dva albuma i osnovali su izdavačku kuću pod nazivom Garzen Records. Poslednji album Red Axes-a, The Beach Goths (2017) predstavlja pravu psihodeličnu avanturu, kroz fuziju nekoliko različitih žanrova, a uključuje i njihovu prepoznatljivu kombinaciju “zvečećih gitara” i “zamagljenih sintova”. Njihova muzika s razlogom je sastavni deo setova najpoznatijih DJ-eva širom sveta.

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Ostavi komentar