Ceo svet dobio je pozivnicu da ovog leta – doleti u Beograd! Ovo su istakli organizatori ovogodišnjeg, 28. po redu, Beogradskog letnjeg festivala BELEF!

„Vraćamo BELEF na velika vrata na Kalemegdan i modernizujemo ga“, istakao je pred novinarima Damir Handanović, direktor Centra beogradskih festivala.

Ovogodišnji letnji festival trajaće od 21. juna do 7. jula i na njemu će biti predstavljeno 20 kulturnih programa koji će pomiriti sve ukuse. Ljubitelji dobre muzike uživaće u nastupu Mostar Sevdah Reuniona, Marka Hatlaka i Vlatka Stefanovskog.

Apsolutni hit za ljubitelje pozorišne umetnosti biće nastup Radeta Šerbedžije, a mlađa publika će na Kalemegdanu uživati u nastupu jednog od najpoznatijih jutjubera u Srbiji – Bake Praseta!

Kompletan program možete videti na zvaničnoj stranici BELEF-a

Rade Šerbedžija će zaigrati u komadu „Antigona – 2.000 godina kasnije“ u režiji Lenke Udovički u Hangaru Luke Beograd.

Ostali programi će se uglavnom odvijati u Vojnom muzeju i na otvorenom prostoru Kalemegdana, dok će neke od predstava biti odigrane u Ustanovi kulture Vuk,

Ovogodišnji BELEF košta 15.5 miliona dinara, od čega je Ministarstvo kulture ovu manifestaciju podržalo sa pola miliona, dok je ostatak sredstava obezbedio Grad Beograd i Sekretarijat za kulturu pod vođstvom Ivana Karla, sekretara za kulturu, koji je svoju karijeru izgradio kao jedan od najboljih filmskih urednika koje smo imali.

U Beograd će ove godine doći i Bečki simfonijski salon orkestar, Kvin simfoni šou, violinista Ilija Marinković.

FOTO: Belef promo

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

55 Shares
Share55
Tweet
Pin
Share
Share