Već šest godina pozorišni poslenici vranjskog Narodnog pozorišta čekaju da se vrate u svoju matičnu zgradu. Ali, to čekanje ih ne sprečava da iz godine u godinu organizuju Borine pozorišne dane.

Tako će biti i ove godine: Od 21. do 26. oktobra u ovom predivnom gradu u okviru najstarijeg pozorišnog festivala na jugu Srbije gostovaće šest predstava u okviru 38. Borinih pozorišnih dana.

Sve predstave biće odigrane na alternativnoj sceni, u Domu vojske, ovaj put pod sloganom Pozorištem do Pozorišta.

Za razliku od prethodnih godina, ovaj put Festival ponovo dobija takmičarski karakter: glavnu reč imaće publika, koja će neposrednim glasanjem izabrati najbolju predstavu.

Na samom početku Festivala, predstaviće se vranjski ansambl, premijernim izvođenjem predstave Božji ljudi nastale po knjizi Borisava Stankovića.

Dan kasnije, na sceni Doma vojske gostovaće koprodukcija Kruševačkog pozorišta i Art teme Beograd sa predstavom I svaki put kao da je prvi.

Ponedeljek, 23. oktobar, rezervisan je za predstavu Nord Ost koja je nastala po svedočanstvima preživelih u terorističkom napadu i talačkoj krizi u Moskvi 2002. Ovu predstavu priredili su Bitef Teatar i Beoart

Četvrtog dana Festivala publici će se pokloniti glumci Puls teatra iz Lazarevca predstavom Maslačak i retard, a tokom dana će mališanima biti prikazane dve predstave za decu Pan Teatra.

Pozorišna publika će u četvrtak 25. oktobra moći da pogleda predstavu Nebojše Bradića Banović Strahinja, u kojoj igraju glumci Narodnog pozorišta iz Prištine i šabačkog pozorišta.

Festival će zatvoriti predstava Narodnog pozorišta iz Užica Kako održati fikus.

Borini pozorišni dani imaće i prateći program: Tokom celog Festivala posetioci će moći da vide izložbu Muzeja pozorišne umetnosti, a promocija knjige Pozorišni diler Saše Milosavljevića zakazana je za drugi dan ove manifestacije.

Cena pojedinačne karte prodavaće se po ceni od 500 dinara, a komplet ulaznica za ceo festival staje 2.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share