Mlada beogradska grupa d r a m objavila je dva nova hit singla “Sami” i “Nije sve kao što izgleda” kojima je najavila svoj debi album koji će se pojaviti do kraja godine.

Grupa d r a m postoji od maja 2017.godine. Muzika koju stvaraju kombinacija je blue-eyed soula, popa, indi roka i američkog roots roka. Grupu čine  Stefan Aćimović (gitare, vokali), Marko Arizanović (klavijature, vokali),  Branko Bane Dimitrijević (bas gitare, vokali) i Pavle Savić (bubnjevi, vokali).

Muzički uzori su im Chat Faker, Matt Corby, Ed Sheeran, Kaleo …

“Naša ideja je da sviramo pravu pop muziku u Srbiji i regionu, nešto što ovde skoro da ne postoji a što je na zapadu slušano, kao sto je Ed Sheeran na primer” kaže ekipa iz benda i dodaje: “Želimo da pop bude pop a ne ono u šta se to kod nas pretvorio.  Jednostavno – hoćemo svetski zvuk u Srbiji.”

Kao najavu debi albuma na kojem trenutno rade, d r a m  su 9. juna objavili dva hit singla: „Sami“ i „Nije sve kao što izgleda“.

„Oni koji su nas slušali na koncertima su možda očekivali da ćemo početi nekim drugim pesmama, ali ‘Sami’ je prva posle koje smo rekli: To je to!” objašnjavaju momci zašto su baš ove pesme odabrane za prvo predstavljanje publici i najavljuju: “Pesme ćemo objavljivati u parovima, i polako navikavati ljude na naš zvuk. Svaka pesma zvuči pomalo drugačije, ali se tu negde oseća i provlači zajednička nit. Biće još iznenađenja u našem zvuku”

Članovi grupe d r a m su i dalje u studiju i rade na novim pesmama. Planiraju da u toku leta izbace još dve pesme, a na jesen još dve. Sve pesme na kojima rade u poslednjih godinu dana, naći će se na njihovom debi albumu čiji se izlazak očekuje do kraja 2019. godine.

Producent koji je uobličio njihove muzičke zamisli je Ivan Mirković – Bambi, a izdavač je PGP RTS.

Ova mlada, talentovana ekipa proglašena je od strane muzičke kritike za najveću muzičku nadu Srbije u 2019-oj godini.

Već su imali puno značajnih nastupa (Arsenal Fest, Elektropionir, Beer Garden, EXIT festival, Festival „Dev9t“,  Dom omladine sa Irie FM, Otvaranje bašte KST-a, Soul Society sa grupom ZAA, “Stična Festival” u Sloveniji, “Tower Rock Festival” u Vršcu…) a pred njima su u narednom periodu i nastupi na festivalu „Dev9t“ (20.6.) kao i na Arsenal festu 22.juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 Shares
Share2
Tweet
Pin
Share
Share