Nove generacije, nažalost, ne pamte Sonju Savić, glumicu koja je ponikla u čačanskom kraju i iz njega otišla zauvek u legendu srpskog glumišta. Na pomen imena Sonje Savić, oni stariji sada već jedva primetno, razvuku osmeh na licu i sete se vanredno talentovane glumice koju su uništili narkotici.

Na dan kada u Beogradu počinje Bitef, kog je Sonja obožavala, na dan kada u Beogradu gostuje Femi Kuti, čarobnjak world-muzike koju je Sonja obožavala, u foajeu Jugoslovenske kinoteke otvara se multimedijalna izložba u organizaciji umetničke galerije Nadežda Petrović iz Čačka.

Ova izložba biće otvorena za posetioce do 16. septembra. U okviru izložbe posetioci će moći da vide predmete iz privatne kolekcije ove glumice, kao i njene filmske nagrade, fotografije, novinski tekstovi i audio zapisi.

Izložba posvećena Sonji Savić gostovaće sledeće godine u Hrvatskoj.

Sonja Savić živela je samo 47 godina: rođena je 15. septembra 1961. godine u Čačku, a umrla je 24. septembra 2008. godine u Beogradu.

 

 

 

Jedan komentar o “Dani Sonje Savić

  1. Ne slazem se da mlade generacije ne znaju ko je SOnja Savic. Znamo jer gledamo i dan danas kultne filmove u kojima je igrala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share