Kultni duet Dead Can Dance, koji 28. juna sledeće godine dolazi u Srbiju da po prvi put održi koncert o čemu smo već pisali objavio je premijerno jednu od pesama sa svog novog albuma, čija je promocija zakazana za 2. novembar. 

Album Dyonisus je prvo ostvarenje Perija i Džerardove nakon gotovo šestogodišnje pauze ovog dueta, kada su početkom 2013. objavili album Anastasis.

Na ovom albumu umetnički su se poigrali i sa pozorištem: Novi album je podeljen na dva čina, a pesma The Mountain je prvi stav drugog čina.

Neko može reći da je ovo aluzija na vinile, s obzirom na to da su ploče imale A i B stranu, pa bi u tom slučaju pesma The Mountain nosila oznaku B1.

KLIKNITE OVDE DA POSLUŠATE PREMIJERNO
PRVU PESMU SA NJIHOVOG ALBUMA DIONIS!

Na albumu će se naći sedam stavova koji će predstavljati različite aspekte mita i kulta o Dionisu. Lisa Džerard, koja trenutno predstavlja svoj album Misterija bugarskih glasova, peva u četiri od sedam stavova.

Turneja australijskog dueta počinje u maju 2019. Koncert u Beogradu biće održan u Sava centru, a interesovanje za karte je izuzetno veliko.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share