Kultni australijski muzički dvojac Dead Can Dance koji je prošle godine posle sedmogodišnje pauze izdao svoj novi album može da bude više nego zadovoljan.

Ne samo da je njihovo novo ostvarenje, album Dionisis (Dionysus), snimljen u njihovom novom studiju u Francuskoj pobrao sve pohvale kritike i dužnu pažnju publike, već je i njihova turneja, u okviru koje će 28. juna doći u Beograd, u velikoj meri – rasprodata.

Trenutno, za 19 od 27 nastupa karata više – nema.

„Za mene je Dionisis energija, nešto u ljudskoj duši što nas spaja i služi kao most nas samih sa prirodnim svetom. Mi, kao deo prirode, radimo zajedno, i uzimamo rezultate toga kroz berbu odnosno žetvu. To je shvatanje prirode u njenom ruralnom kontekstu. Govorim o agrarnoj dinamici i pretpostavljam da sam na nekom dubljem, suštinski značajnom nivou ja bio povezan sa prirodom od detinjstva. Irska strana moje porodice je generacijama rasla na zemlji, baš kao što sam ja proveo mnogo vremena na zemlji, balansirajući to vreme sa vremenom koje sam provodio u Londonu. Zaista, moje poimanje Dionisisa je više uslovljeno na tom elementarnom, duhovnom nivou jedinstva sa prirodom“, rekao je nedavno u intervjuu za portal Post-punk  Brendan Peri.

On je u tom intervjuu naglasio da će na turneji samo polovina nastupa biti posvećena aktuelnom albumu, s obzirom na to da bi predstavljanje kompletnog opusa sa ovog ostvarenja zahtevala angažovanje velikog broja muzičara na takvoj umetničkoj ekspediciji.

„(Tokom pripreme turneje) shvatili smo da nove generacije onih koji slušaju našu muziku nisu imali priliku da nas vide kako izvodimo pesme sa onih starijih albuma. Takođe, na korak smo od ostvarenja sa kojim malo ko može da se pohvali: 40-godišnjici karijere. Zato ćemo izvoditi pesme koje nikad nismo svirali na živim nastupima. Neke će, naravno, imati dodatne detalje i nove aranžmane“, dodao je Peri za Post-pank.

Peri je počeo da sprema i solo projekat, na kom će raditi i tokom turneje, kako bi album objavio s jeseni.

Karata za koncert benda Dead Can Dance u Sava Centru 28. juna ima još veoma malo i možete ih nabaviti na blagajnama event-tima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share