Zatvori

DOBRO NAM DOŠ’O DIREKTORE NAŠ

DOBRO NAM DOŠ’O DIREKTORE NAŠ

Direktori, 28. april, Božidarac. Festival “Vračar Rocks!” ima za cilj podsticanje mladih da se bave muzikom, njihovo umrežavanje i međusobnu saradnju bendova kao i popularizaciju domaće rock scene. Zbog toga pored Direktora publika će biti u prilici da čuje i bendove TRNJE i Govnari. 

Grupa Direktori formirana je u proleće 1989. ali su se za ime odlučili tek pred kraj naredne godine. Na samom početku svirali su repertoar grupa Sham 69, Cocney Rejects, Skrewedriver…  Prvi nastup su imali u maju 1991. godine na festivalu u Novom Sadu. S’obzirom da su već na samom početku rada naglasili političku obojenost svojih pesama (,,Bando crvena” je napisana 9. marta 1991.), teško im je išao medijski proboj zbog rigorozne kontrole režima. Često su u novinama bili objavljivani članci sa negativnom konotacijom direktno upereni prema radu benda, ali je to samo ubrzalo njihov proboj.

Koncertna sala Božidarca može da primi oko 500 posetilaca i renovirana je krajem 2011. godine a početkom 2012. nabavljeno je i novo ozvučenje u nadi da joj se povrati stari značaj.

Ana Čorbić

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Velika je stvar doživeti petnaest godina u nezavisnom izdavaštvu kao što je to pošlo za rukom De

Koncert beogradskih Orthodox Celts-a koji je bend održan 17.marta u Domu omladine protekao je u fan

Dom omladine, 4. maj. - Pioniri ogromne grčke stoner rok metal scene konačno u Beogradu! Bend koji

1KOMENTARI
  • Postavio Servis bele tehnike

    Sve pohvale za Direktore.

    / Odgovori

Ostavi komentar