Zatvori

Fado koncert godine 15. marta u Kombank dvorani

Fado koncert godine 15. marta u Kombank dvorani

Trenutno najveća fado zvezda Carminho održaće svoj prvi koncert pred beogradskom publikom 15. marta u Kombank dvorani.

Nazivaju je „novom kraljicom fado muzike”, kao i trenutno najtraženijom „world-music“ zvezdom koja beleži veliki uspon. Na beogradskom koncertu nastupa sa svojim bendom, uz čiju pomoć će, pored popularnih numera, izvesti i pesme sa svog aktuelnog petog albuma “Maria”, koji je po rečima kritike najličniji do sada.

Karminjo je veliki glas fada i jedna od portugalskih umetnica sa najvećim međunarodnim uspehom!

“Fado”, njen prvi album, objavljen je 2009. godine i postao je jedan od najistaknutijih albuma godine i decenije. Dostigao je platinasto izdanje – zavidan rezultat za debitanta – i otvorio srca Portugala njenom glasu, a vrata sveta njenom talentu: 2011. britanski časopis “Songlines” proglašava “Fado” za najbolji album, nastupa u glavnim evropskim prestonicama, na Womex-u u Kopenhagenu 2011. godine i u sedištu Pariza UNESCO-a, u okviru kandidature Fada za listu svetske nematerijalne baštine.

Te iste godine sarađuje sa Pablom Alboranom u “Perdoname” i postaje prvi portugalski umetnik koji je postigao hit broj 1 u Španiji.

Njen drugi album “ALMA” iz 2012. godine bio je najprodavaniji u Portugalu i dostigao istaknute pozicije u nekoliko međunarodnih top lista. Nakon nastupa u glavnim dvoranama Evrope i sveta, a između ostalih, nastupa i u Brazilu gde ostvaruje san snimanjem sa muzičarima Miltonom Nasimentom, Šikom Buarkeom i Nanom Kajmi, što dovodi do novog izdanja “ALMA” sa tri nove numere.

Karminjo tako počinje da osvaja Brazil, uz koncerte rasprodate u Rio de Ženeiru i širom zemlje.

Do 2013. godine, Karminjo se pozicionirala kao jedna od najvećih međunarodnih portugalskih umetnica, predstaviviši svoj glas na četiri strane sveta, dok je istovremeno nagrađena u Portugalu sa Zlatnim Globusom i nagradom Carlos Paredes, postigavši sa svoja dva albuma dvostruki platinasti brend.

Krajem 2014. godine objavljuje “Canto” i njen odnos sa Brazilom se još više produbljuje sa prvim partnerstvom Kaetana Veloza i njegovog najmlađeg sina Toma koji joj poklanjaju neobjavljenu numeru “Sol, Eu e Tu” (“Sunce, Ja i Ti”).

Tokom 2016. godine, na poziv porodice jednog od najvećih kompozitora na svetu, snimila je album “Karminjo peva Toma Žobima”, sa poslednjim bendom koji ga je pratio uživo u poslednjih deset godina, deleći numere sa Marizom Monte, Šikom Buarkeom i Marijom Betaniom. “Karminjo peva Toma Žobima” već ima platinasto izdanje, a dodeljena joj je i nagrada Zlatni Globus za najboljeg izvođača.

Posle velikog uspeha postignutog sa albumom “Karminjo peva Toma Žobima”, portugalska pevačica, smatrana za jednu od najvećih izvođača u istoriji muzike ove zemlje, vraća se sa novim albumom originalnih numera.

Njen dosadašnji put otkrio nam je ovu umetnicu čvrstih i pažljivih odluka, koja nikada ne zaboravlja svoje poreklo, nosi u sebi jezik nekoliko vekova, ali je savremena, u skladu sa svojom generacijom i uvek zagledana u svet i budućnost.

Posle koncerta u Beogradu, ovu veliku umetnicu publika će do kraja marta moći da vidi u Beču, Dortmundu i Karlsrueu, a 6. aprila će nastupati na svetskom festivalu fado muzike u Parizu.

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Mesto već znate: Dom omladine. I vreme održavanja - znate: Od 13. do 16. oktobra. Događaj

Uveren sam da su ljudi koji organizuju Bir Fest u Beogradu u ovom trenutku već otvorili svo

Festival posvećen devetoj umetnosti, Tras! Beogradski festival stripa održaće se u subotu

Ostavi komentar