Zatvori

Fado koncert godine 15. marta u Kombank dvorani

Fado koncert godine 15. marta u Kombank dvorani

Trenutno najveća fado zvezda Carminho održaće svoj prvi koncert pred beogradskom publikom 15. marta u Kombank dvorani.

Nazivaju je „novom kraljicom fado muzike”, kao i trenutno najtraženijom „world-music“ zvezdom koja beleži veliki uspon. Na beogradskom koncertu nastupa sa svojim bendom, uz čiju pomoć će, pored popularnih numera, izvesti i pesme sa svog aktuelnog petog albuma “Maria”, koji je po rečima kritike najličniji do sada.

Karminjo je veliki glas fada i jedna od portugalskih umetnica sa najvećim međunarodnim uspehom!

“Fado”, njen prvi album, objavljen je 2009. godine i postao je jedan od najistaknutijih albuma godine i decenije. Dostigao je platinasto izdanje – zavidan rezultat za debitanta – i otvorio srca Portugala njenom glasu, a vrata sveta njenom talentu: 2011. britanski časopis “Songlines” proglašava “Fado” za najbolji album, nastupa u glavnim evropskim prestonicama, na Womex-u u Kopenhagenu 2011. godine i u sedištu Pariza UNESCO-a, u okviru kandidature Fada za listu svetske nematerijalne baštine.

Te iste godine sarađuje sa Pablom Alboranom u “Perdoname” i postaje prvi portugalski umetnik koji je postigao hit broj 1 u Španiji.

Njen drugi album “ALMA” iz 2012. godine bio je najprodavaniji u Portugalu i dostigao istaknute pozicije u nekoliko međunarodnih top lista. Nakon nastupa u glavnim dvoranama Evrope i sveta, a između ostalih, nastupa i u Brazilu gde ostvaruje san snimanjem sa muzičarima Miltonom Nasimentom, Šikom Buarkeom i Nanom Kajmi, što dovodi do novog izdanja “ALMA” sa tri nove numere.

Karminjo tako počinje da osvaja Brazil, uz koncerte rasprodate u Rio de Ženeiru i širom zemlje.

Do 2013. godine, Karminjo se pozicionirala kao jedna od najvećih međunarodnih portugalskih umetnica, predstaviviši svoj glas na četiri strane sveta, dok je istovremeno nagrađena u Portugalu sa Zlatnim Globusom i nagradom Carlos Paredes, postigavši sa svoja dva albuma dvostruki platinasti brend.

Krajem 2014. godine objavljuje “Canto” i njen odnos sa Brazilom se još više produbljuje sa prvim partnerstvom Kaetana Veloza i njegovog najmlađeg sina Toma koji joj poklanjaju neobjavljenu numeru “Sol, Eu e Tu” (“Sunce, Ja i Ti”).

Tokom 2016. godine, na poziv porodice jednog od najvećih kompozitora na svetu, snimila je album “Karminjo peva Toma Žobima”, sa poslednjim bendom koji ga je pratio uživo u poslednjih deset godina, deleći numere sa Marizom Monte, Šikom Buarkeom i Marijom Betaniom. “Karminjo peva Toma Žobima” već ima platinasto izdanje, a dodeljena joj je i nagrada Zlatni Globus za najboljeg izvođača.

Posle velikog uspeha postignutog sa albumom “Karminjo peva Toma Žobima”, portugalska pevačica, smatrana za jednu od najvećih izvođača u istoriji muzike ove zemlje, vraća se sa novim albumom originalnih numera.

Njen dosadašnji put otkrio nam je ovu umetnicu čvrstih i pažljivih odluka, koja nikada ne zaboravlja svoje poreklo, nosi u sebi jezik nekoliko vekova, ali je savremena, u skladu sa svojom generacijom i uvek zagledana u svet i budućnost.

Posle koncerta u Beogradu, ovu veliku umetnicu publika će do kraja marta moći da vidi u Beču, Dortmundu i Karlsrueu, a 6. aprila će nastupati na svetskom festivalu fado muzike u Parizu.

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Možda je srpska publika navikla da gleda isključivo američke akcione filmove, ali, pravim znalcim

Mlada britanska pop zvezda Tom

Oni nisu samo bend, oni su omladinska organizacija koj

Ostavi komentar