U subotu, 2.februara 2019.godine navršava se 40 godina od smrti Sida Viciousa. Tradicionalni beogradski Sid Vicious Day – „Sidovdan“  ove godine će na taj datum biti obeležen u klubu Garaža.

Muziku će ovom prilikom birati čak četiri DJ-a koji će publiku povesti na put kroz razne podžanrove punka. Čast da otvori manifestaciju pripašće Janetu, legendarnom bubnjaru različitihh beogradskih punk bendova iz osamdesetih. Od njega možemo da očekujemo klasični rock’n’roll i rockabilly set.

Nakon njega nastupa Bejzik,  najaktivniji beogradski punk DJ u poslednje dve decenije, koji će svoj set bazirati na punk rocku sa kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog veka.

Svojim muzičkim izborom ovo veče će upotpuniti Aleksandar Rogić – Roga, pevač benda Šaht,  koji sprema mix Oi!a, punka, streetpunka i hardcorea. Za sam kraj, publici će se po prvi put predstaviti Šule, čiji muzički izbor varira od glam rocka do streetpunka.

Sid Vicious nekadašnji je član grupe Sex Pistols i bez sumnje jedna od najupečatljivijih figura pank pokreta.

Rođen je kao John Simon Ritchie, a umetničko ime navodno je uzeo nakon što ga je ugrizao hrčak Sid. Kad je Glen Matlock napustio Sex Pistolse, Johnny Rotten se setio svog školskog druga Johna Ritchiea i pozvao ga je da bude njihov basista. Iako Sid nije znao da svira bas, brzo je učio. Umro je u Njujorku, 2.februara 1979.godine od prekomerne doze narkotika. U svojoj kratkoj karijeri, svojim anarhističkim stavom, postao je ikona pank roka.

Dođite da zajedno obeležimo 4 decenije od smrti jedne od najupečatljivijih figura pank pokreta – vidimo se u subotu, 2.februara u klubu Garaža!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share