„Prvi put posle deset godina snimio sam album. Još uvek osećam da ovo radim iz pravih razloga“, rekao je Robert Smit, frontmen kultne grupe Kjur (The Cure) uoči koncerta koji će održati sutra na hipodromu Kenilworth u Južnoj Africi.

Ovo će biti prvi nastup benda na tlu ove zemlje. a Smit je precizirao da grupa ovaj put možda pokriva „drugačije stilove muzike“, ali da „baš zato što oni to snimaju – to zvuči kao The Cure“.

Novi album, koji smo već najavljivali na našem portalu, još uvek nema svoj naziv, niti datum kada će biti izdat.

Istovremeno, Robert Smit je naglasio da nikome neće dozvoliti da mu u aktuelnom trenutku prebaci širenje govora mržnje zbog njegove pesme „Killing An Arab“, koja je inspirisana Albertom Kamijem, koja se nalazi na njihovom prethodnom albumu.

Tokom intervjua koji je dao pred koncert, Smit je dodao da je za njegovo bavljenje muzikom kriv njegov stariji brat, koji ga je uvukao u taj svet, dok su za njegov izgled „zaslužni“ fanovi svojevremno kultnog benda „Siouxsie and The Banshees“.

Tokom ovog meseca, The Cure će postati sastavni deo kuće slavnih Rock & Roll-a.

Legendarni bend nastupaće ove godine na otvaranju EXIT-a i nema sumnje da će tom prilikom posetioci jednog od najboljih svetskih muzičkih festivala imati priliku da čuju nove pesme ove grupe. Podsetimo, prvi kontingent karata za njihov koncert na Petrovaradinskoj tvrđavi rasprodat je za neverovatnih 13 minuta.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share