Zatvori

Italijanska kuhinja – carstvo dobrog ukusa

Italijanska kuhinja – carstvo dobrog ukusa

Da li poznajete nekoga ko ne voli italijansku kuhinju? Teško, zar ne? Ako postavite suprotno pitanje – da li poznajete nekoga ko voli italijansku kuhinju, spisak će, verovatno, obuhvatiti 90 odsto vaših prijatelja.

Upravo popularnost ove mediteranske riznice ukusa razlog je što se u našoj zemlji sledeće nedelje održava treće izdanje Nedelje italijanske kuhinje.

Da budemo precizni, ova manifestacija održaće se u celom svetu, ali i u našim gradovima: Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici od 19. do 25. novembra.

Među brojnim dešavanjima, održaće se seminari o tradicionalnim italijanskim proizvodima, predavanja i demonstracije kulinarskih umeća uglednih italijanskih kuvara, radionice italijanske kuhinje, dvodnevni sajam koji predstavlja visoko kvalitetne italijanske proizvode i posebno veče posvećeno italijanskoj kuhinji na avionskim letovima prve klase.

Pored toga, u trajanju od dve nedelje, od 15. novembra u Maxi supermarketima u Srbiji, koji je glavni partner dešavanja, promovisaće se italijanski proizvodi. Takođe, sada već tradicionalno, 28 restorana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici imaće u ponudi italijanske menije posebno namenjene za svoje goste.

Otvaranje Nedelje italijanske kuhinje održaće se 19. novembra uveče u hotelu Hyatt Regency, gde se organizuje konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen detaljan program.

Italija ove godine organizuje III Nedelju italijanske kuhinje u svetu sa preko 1000 događanja u svojih 296 diplomatskih i konzularnih predstavništava.

Tema ovogodišnjeg izdanja biće “Mediteranska ishrana” koja Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja u svetu.

Nedelju italijanske kuhinje u Srbiji organizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (IIC), Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ICE), Komorom italijansko-srpskih privrednika (CCIS), Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia), Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Kulturnim centrom Piazza Italia iz Subotice, uz podršku srpskih i italijanskih kompanija.

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Ne brinite: Nismo počeli da se bavimo politikom. Prezime nije baš često, ali, Ivana Đila

Eros Ramacoti objavio je online prvi singl sa svog novog albuma koji će biti promovisan

Kultni australijski muzički dvojac Dead Can Dance koji je prošle godine posle sedmogodišnje pauze

Ostavi komentar