Predstava „Kako ja ovo sinu da objasnim?“, prema tekstu Filipa Grujića, u režiji Vojkana Arsića, imaće beogradsku premijeru 16. januara u Domu omladine Beograd.

Predstava govori o ekstremizmu, kako do njega dolazi i koje su njegove posledice. Prikazuje lične priče, ali i teorijski objašnjava i razvrstava činioce ekstremizma.

„Cilj predstave je da mlade upozna sa svim oblicima tog problema, da im pokaže da je prvi korak u prihvatanju drugačijeg prihvatanje sopstvenih stereotipa i predrasuda, koji neminovno postoje u čoveku. Osveštavanjem sopstvenog ekstremiste naći ćemo način da se izborimo sa njim. Makar je to plan“, ističu autori.

“Ekstremizam je tema koja nas okružuje, ali i koja se nalazi u nama. U ovoj predstavi preispitujemo stavove i ponašanje društva, ali se i razračunavamo sa sobom i onim što svi nosimo u dubini svog mozga i želuca. Ekstremizam se može odrediti kao nešto što ide do krajnjih granica, isto kao što i naši ekstremiteti predstavljaju završetke na našem telu. Ekstremitetima se završava granica koja pripada nama, a izvan nje se nalazi svet sa novim granicama i ograničenjima, na koje mi često nemamo uticaj, ali vidimo klanicu”, kaže reditelj predstave Vojkan Arsić. 

U predstavi igraju Dejan Maksimović, Ema Muratović, Jelena Simić i Rade Maričić, za scenski pokret bio je zadužen Andreja Kulešević, autor muzike je Irena Popović Dragović, dizajn scene i kostima potpisuje Đurđina Samardžić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share