Zatvori

Kapetan Marvel i dalje najtraženiji blokbaster

Kapetan Marvel i dalje najtraženiji blokbaster

Najnovije ostvarenje Walt Disney studija – Kapetan Marvel, nastavio je sa globalnom dominacijom drugi vikend za redom u bioskopima širom sveta. Svi ostali filmovi zaradili su u proteklom periodu daleko manje novca.

Kapetan Marvel (ili je u duhu najnovijih pravila u našem jeziku prikladnije reći Kapetanica Marvel?) do danas je zaradio(la) neverovatnih 760 miliona dolara, od čega samo ovog vikenda u SAD 69.3 miliona dolara, a 119.7 miliona dolara zahvaljujući bioskopima u ostatku sveta.

Sa Brie Larson u glavnoj ulozi, Kapetan Marvel je već po zaradi nadmašio veliki broj filmova o super-herojima, uključujući Justice League, Captain America: The Vinter Soldier i Amazing Spider-Man.

Paramauntov animirani film Vonder Park ostvario je jedva 16 miliona zarade prošlog vikenda.

Pol Dergarabedian, viši medijski analitičar za Comscore, rekao je da je teško konkurisati filmu kao što je Kapetan Marvel, koji ima širuku gledalačku publiku i okreće se svim uzrastima. 

Naravno, kao i obično, dežurni kritičari su ovo ostvarenje dočekali na nož, pa na Rottent Tomatoes ima veoma visokih 30 odsto negativnih bodova.

 

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Ljubitelji Marvelovog filmskog sveta su dugo čekali na ovo: Sedmog marta u naše bioskope konačno

Ostavi komentar