Sve je spremno za 11. izdanje Festivala ambijentalne i etno muzike „Karusel“ koji se i ove godine odvija u Čačku, ovaj put pod sloganom „ORIGINAL“. Festival počinje 12. jula i traje do 05. avgusta.

Festival ima svoj predfestivalski program KARUSEL PLUS u okviru koga će svoj koncert 12. jula u velikoj sali Doma kulture održati čačanski sastav „STARI GRAD“ sa prijateljima. „STARI GRAD“ će ovom prilikom promovisati autorski materijal koji se uklapa u muzički kod festivala, a uskoro će objaviti za PGP RTS.
Glavni program Karusela se tradicionalno sastoji od četiri koncerta ponedeljkom (15, i 22. jul u dvorištu Umetničke galerije „Nadežda Petrović“ i 29. jul i 05. avgust u velikoj sali Doma kulture).
Festival Karusel ima 13 programskih večeri u predfestivalskom, festivalskom i postfestivalskom programu, četrnaest izvođača iz Srbije Indije, Francuske i Hrvatske.
Svečano otvaranje je 15. jula kada će nastupiti i renomirani sastav The Tapi Project iz Indije, spoj tradicionalne i savremene pop muzike.
Krajem avgusta u okviru postfestivalskog programa KARUSEL U GOSTIMA, biće održan i koncert u saradnji sa Kulturnim centrom iz Gornjeg Milanovca.
Festival pored koncerata nudi i muzičke radionice i izložbu fotografija sa prethodnog festivalskog izdanja. Za sve programe ulaz je slobodan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

146 Shares
Share146
Tweet
Pin
Share
Share