Milena je konačno legla pored svog najvoljenijeg čoveka. Dragana Gage Nikolića.

Posle dirljivog oproštaja koji su upriličile njene kolege iz Zbezdara teatra u kom je Milena nastupala skoro 30 godina, njeni posmrtni ostaci položeni su na beogradskom Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana, tamo gde je dve i po godine ranije ispraćen najbolji beogradski šmeker i najveći gospodin među glumcima, Gaga Nikolić.

Seka Sabljić, Rada Đuričin, Lena Kovačević. Rade Šerbedžija, Petar Božović, Dragan Bjelogrlić, Dragan Mićanović, Gordan Kičić samo su neka od glumačkih imena koji nisu krili suze zbog odlaska legendarne glumice od koje se potresnim rečima oprostila Anica Dobra.

Ništa manje emotivni bili su i poslednji pozdravi Vojina Ćetkovića, a potom i  Dušana Kovačevića, čoveka u čijem je komadu “Lari Tomson, tragedija jedne mladosti” Milena nastupila više od 300 puta.

Kada je poslednji put zaklopila oči, Milena se zapravo odmorila. Od duge i teške bolesti, od tuge za Gagom.

Sada konačno može sa svojim životnim partnerom i najvećom ljubavi ponovo da igra predivnu predstavu Ptic i ptica, ovaj put publici na nebu.

Milena je iza sebe ostavila na desetine pozorišnih i televizijskih uloga. Snimila je i više od 100 filmova. Jedina je srpska glumica koja je dobila nagradu u Kanu za najbolju sporednu ulogu u Posebnom tretmanu. Nagrađena je i u Veneciji za ulogu u Jutru njenog prvog supruga Puriše Đorđevića. Njena Zlatna arena u Puli zapamćena je ne samo po sjajnoj ulozi u filmu Prekobrojna, nego i po činjenici da je bila najmlađa glumica koja je ikad dobila tu nagradu.

Njena lepota bila je neopisiva. Čak su reči “mistična” i “vanvremena” neubedljivo opisivali ono što je mlada Milena zračila. Urednici Plejboja nudili su sve za njen foto editorijal.

Ostala je nedodirljiva i toliko obična u krajnje neobičnom svetu. Zato su je i voleli. Zato je vole. Zato će je voleti, bez obzira na surovu činjenicu da nas je napustila. Zato su je danas, na poslednji počinak pratili i glumci i pisci i reditelji i… Svi koji je vole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share