Zatvori

Najbolje od njih

Najbolje od njih

88
5

U bioskopima od 7. septembra. Britanska ratna drama „Najbolje od njih“ donosi nam priču, baziranu na romanu Lise Evans – Their Finest Hour and a Half, o grupi filmskih autora koji se bore da naprave inspirativni film kako bi podigli moral naroda tokom bombardovanja Londona u Drugom svetskom ratu.

Katrin, neiskusna scenaristkinja i improvizovani tim glumaca, snimaju čak i tokom napada, pokušavajući da podstaknu Ameriku da se pridruži ratu. U pitanju je duhovit, romantičan i dirljiv prikaz mlade žene koja traži svoj put i glas, u užasu rata i filma. Njen projekat je inspirisan pričama britanskih civila koji su spasili vojnike nakon povlačenja iz Dunkirka.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu 2016. godine, kada je oduševio publiku. Režiju za film potpisuje danska rediteljka Lona Šerfig, a glavne uloge u filmu tumače Džema Arterton, Sem Klaflin, i Bil Naj.

Lona Šerfig, rođena je 1959. godine u Kopenhagenu, a završila je Dansku nacionalnu filmsku školu 1984. godine. Režirala je veliki broj filmova i serija, kako na danskom, tako i na engleskom jeziku. Jedan od njenih najpoznatijih filmova je romantična drama „Jedan dan“, snimljena prema istoimenom nagrađivanom bestseleru Dejvida Nikolsa.

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Kanadski reditelj Denis Vilnev režiraće novu filmsku verziju kultnog naučnofantastičnog romana F

U bioskopima od 24. avgusta. Nedavno razvedena, svake druge nedelje odvojena od svoje dece, Jeanne s

Godine 1995 japanski autor Mamuro Oshi snimio je animirani film "Ghost In a Shell", koji je ušao u

Ostavi komentar