PIŠE: Goran Stojanović 

Kada sam pre nešto manje od mesec dana predočio svojoj lepšoj polovini da bi mogao da je častim koncertom Toma Odela u znak proslavljanja dana zaljubljenih, iznenađujuće brzo se složila sa idejom – iako je koncert bio pre samog „praznika“. 

„Tom? Odel? Stvarno? Ne zezaš?“, bilo je sve što me je pitala pre nego što se okačila celom težinom o mene.

Iskreno mi nije bila jasna ta fasciniranost: Valjda zato što sam ja lično bio prilično hladan na mladog Britanca, ali vrlo, vrlo raspoložen da posmatram koncert Bet Hart, ili Ane Popović. Sa ili bez devojke, za praznik ili bez ikakvog važnijeg datuma.

Kako bilo, rešio sam da dam kintu za karte, i da kao običan civil odgledam nastup lika koji je u nekim delovima sveta poznat u tolikoj meri da obožavateljke ciče, vrište i padaju u nesvest ako ih on dirne svojom rukom. Valjda se zato zovu obožavateljke.

Momak koji je u Srbiji bio jednom (i to na Exitu 2015) uspeo je da okupi nešto više od 2.000 gledalaca (da budemo precizni – 1.500 ženskih persona, a ostalo nas muškaraca) u Hali sportova na Novom Beogradu. I iskreno, da mi je neko rekao da ću sa njegovog koncerta pamtiti bilo šta osim vriska koji je dopro iz tih razdraganih ženskih grla – rekao bih da čisto sumnjam.

video: IZLAZNICA

Pošteno rečeno – Odel me je demantovao – i to potpuno. Verovatno se nadao da će publike biti više, ali je kao vrhunski profesionalac, od prve do poslednje bio s publikom, iako mi se čini da je sam kvalitet zvuka mogao da bude malo bolji. Valjda je zato otišao par puta do tonca.

Kaže moja draga da moram da pomenem i Toma Speita – momka koji je nastupio pre Odela. Evo pominjem ga. Moram da priznam da sam i u njegovom slučaju bio iznenađen: mlade dame su horski pevale neke njegove pesme.

No, da se vratim na Odela. Nisam verovao da će imati tako moćan nastup uživo. I zato mu skidam kapu i kažem – izdominirao je. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share