Zatvori

PIANO SUMMER 2017

5.0 / 5

PIANO SUMMER 2017

506
5

Najkvalitetniji festival klasične muzike u Jugoistočnoj Evropi ove godine, Piano Summer 2017, počinje 1. avgusta svečanim otvaranjem na kojem nastupa najveća violončelistkinja današnjice, Natalija Gutman i njen trio. Festival Piano Summer 2017 održava se u Domu vojske u Vranju i traje do 18. Avgusta, a u četvrtoj sezoni svog postojanja okupio je neka od najvećih imena klasične muzike današnjice – Gulsin Onay (Turska), Michael Leslie (Australija), Goran Jurić i Sandra Vučenović Schnabel (Hrvatska), Claudio Carbo Mantaner (Španija), Nino Gurevič (Gruzija), Caesar Yuwono (Indonezija), Satoko Mimura (Japan), Dimitri Romanov (Rusija), Biljana Gorunović, Miroslav Pavlović i Solisti Di Sud (Srbija) i mnogi drugi.

Ovogodišnji festival obuhvata i večeri turske i španske klasične muzike, kao i veče posvećeno delima jednog savremenog srpskog kompozitora – Ivana Jevtića.

Ulaz na sve nastupe je besplatan, i to predstavlja jedinstvenu priliku za publiku iz Srbije i regiona da posete Vranje i prisustvuju koncertima umetnika svetske klase, čije ulaznice na velikim svetskim scenama koštaju basnoslovno.

Pored koncertnog dela, festival Piano Summer jedinstven je na našim prostorima i po svom edukativnom aspektu – serijalu master klasova koje drže veliki umetnici.

 

Natalia Gutman

 

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Razumećete šta je stand-up komedija ako znate šta je limbo. Limbo je ničija zemlja između pakla

„Ugrizi se za jezik“, jednom je majka prekorila Cicu kada je ova na sav glas plakala pokušavaju

Probudila se tog prepodneva posle samo dva-tri sata sna, sa stravičnim mamurlukom, ili verovatno i

Ostavi komentar