Zatvori

PIANO SUMMER 2017

PIANO SUMMER 2017

Najkvalitetniji festival klasične muzike u Jugoistočnoj Evropi ove godine, Piano Summer 2017, počinje 1. avgusta svečanim otvaranjem na kojem nastupa najveća violončelistkinja današnjice, Natalija Gutman i njen trio. Festival Piano Summer 2017 održava se u Domu vojske u Vranju i traje do 18. Avgusta, a u četvrtoj sezoni svog postojanja okupio je neka od najvećih imena klasične muzike današnjice – Gulsin Onay (Turska), Michael Leslie (Australija), Goran Jurić i Sandra Vučenović Schnabel (Hrvatska), Claudio Carbo Mantaner (Španija), Nino Gurevič (Gruzija), Caesar Yuwono (Indonezija), Satoko Mimura (Japan), Dimitri Romanov (Rusija), Biljana Gorunović, Miroslav Pavlović i Solisti Di Sud (Srbija) i mnogi drugi.

Ovogodišnji festival obuhvata i večeri turske i španske klasične muzike, kao i veče posvećeno delima jednog savremenog srpskog kompozitora – Ivana Jevtića.

Ulaz na sve nastupe je besplatan, i to predstavlja jedinstvenu priliku za publiku iz Srbije i regiona da posete Vranje i prisustvuju koncertima umetnika svetske klase, čije ulaznice na velikim svetskim scenama koštaju basnoslovno.

Pored koncertnog dela, festival Piano Summer jedinstven je na našim prostorima i po svom edukativnom aspektu – serijalu master klasova koje drže veliki umetnici.

 

Natalia Gutman

 

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Ruski pop se malo razlikuje od sveta, a razlog tome je jednostavno RUSIJA. Idemo redom: 1.

Piše: Dušan Majkić Jedna prava „Indie“ ekskurzija! Dobro je poznato da se u glav

Probudila se tog prepodneva posle samo dva-tri sata sna, sa stravičnim mamurlukom, ili verovatno i

Ostavi komentar