Zatvori

Poslednji grad, Izdaja

.0 / 5

Poslednji grad, Izdaja

476

Pred Vukom, Altamanom i njihovim pratiocima je Beli Grad, a u njemu dečakova majka, koju žele da oslobode.

Na površini se odvija suđenje. Crveni klan stoji pred izborom novog ratnog zapovednika. Volšebnik vešto vuče konce. Sve to neće odrediti samo sudbinu Horde, već će zapečatiti mnoge živote u zemljama zahvaćenim ratom, ali i onima koje još žive u „miru”.

Kapetan Nerod očajnički se bori za svoj grad i celi klan Vrana. Uhvaćen u vakuum iščekivanja napada na Vrangrad, muči svoju savest pitanjima. Da li će ga ona pobediti pre nego neprijatelj?

Na dalekom jugu blagosloveno proleće se završilo. Nastupila je zima, koja je za stanovnike skrivenog grada oštra kao kazna, kao prokletstvo. Lazar odlazi po savet, prepuštajući Grebendol nasledniku. Seme sumnje jednom posađeno u srce nastaviće da klija uprkos studeni i snegu. Ili baš zahvaljujući njima.

Rat koji bukti suviše dugo nikako da se ugasi. Kad se herojstvo istroši, na njegovom repu jašu mračna dela. Odanost smenjuje izdaja. I jedno i drugo njegove su zastave. Oko, zamagljeno stradanjem, često ih ne raspoznaje.

Da li je izdaja delo palih ili refleks slabosti? Kako bilo, njen ožiljak boli više od svakog drugog, a često se nosi i iza dveri smrti. Pobeda nikad nije bila zagarantovana. Za nju mora da se žrtvuje sve.

Autor: Nebojša Petković
Izdavač: Portalibris

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Mlada spisateljica Dajana Ristić, iz Zrenjanina sprema se da objavi svoju prvu zbirku pesama pod na

Autor: Dejvid Badijel; Izdavač: Propolis Books Agencija za roditelje, Dejvida Badijela, englesko

Autorka: Dorota Terakovska; Izdavač: Propolis Books. Ogledalo gospodina Grimsa je prele

Ostavi komentar