Zatvori

SOFEST

SOFEST

Filmski festival u Sopotu 47. Sofest održaće se od 3. do 7. jula pod sloganom „Sve naše varljive godine“. na Otvaranjuotvaranju festivala biće prikazan film „Nigde“ u režiji Predraga Velinovića sa Nebojšom Milovanovićem i Marijom Bergam u glavnim ulogama.

Tokom pet festivalskih dana biće prikazana 23 filma, a značajna odrednica festivala je i obeležavanje godišnjica događaja koji su bitno uticali na srpski, jugoslovenski i svetski film. U takmičarskoj konkurenciji je 15 ostvarenja, najmlađe očekuju 3 naslova, koliko i dokumentarnih, a na kraju, u čast nagrađenih, po jedan dugometražni i kratkometražni igrani film.

U ovom drugom, pod naslovom: “Poziv”, reditelja Miloša Ljubomirovića,  glavnu ulogu, prvi put na filmu, igra višedecenijski partner i prijatelj i dobra duša Festivala – Nada Savkić, legenda kafane: “Kod Nade i Tome” u Tresijama.

Specifičnost ovogodišnjeg žirija je u tome što je njegove članove praktično izabrao prošlogodišnji žiri jer su oni dobitnici nagrada na 46. SOFESTU. Predsednica Hristina Popović je tumačila glavnu ulogu u pobedničkoj “Jeseni samuraja”, a članovi su dobitnici nagrada za najbolju mušku ulogu: Igor Đorđević (“Slepi putnik na brodu ludaka”)  i za režiju: Bojan Vuletić (“Rekvijem za gospođu J”)

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Ovogodišnji Balkan Tube Fest održava se 24. i 25. juna u Sava Centru u Beogradu. BTF –  Balk

Jedna od najupečatljivijih pojava svetske muzičke scene, cenjeni autor i izvođač, Nick Cave sa s

Intervju sa beogradskom grupom Petar Pan povodom promocije njihovog trećeg albuma "Bežim Odavde".

Ostavi komentar