Kovin. Varoš koju znamo uglavnom (da se ne uvrede žitelji Kovina) po vicevima o bolnici za “sa uma sišavše”… Malo je poznato da se u Kovinu treći put organizuje BOMB Music Festival od 18. do 20. oktobra ove godine.

BOMB Music Festival predstavlja mesto između underground zvuka i profinjenosti gde muzika nije pratila trendove.

I ove godine BOMB donosi nešto drugačije u kombinaciji sa mainstream zvukovima:

ČETVRTAK, 18. OKTOBAR

Prvo veče od 20 sati u Dvorani Centra za kulturu predstaviće se LP Duo. Dva hibridna klavira na sceni i mešavina klasike, džeza i rock’n’roll-a.

LP Duo, koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, već godinama eksperimentiše sa klavirskim zvukom i zvukom različitih sintisajzera, proširujući već poznate žanrove.

Dva sata kasnije, nastupa Ana Ćurčin sa svojim bendom koja je početak godine obeležila koncertom na prestižnom Eurosonic festivalu u Holandiji gde je bila jedini predstavnik Srbije.
Anina muzika leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom. Ana & The Changes su Goran Antović, Marko Cvetković, Marko Benini i Ana Ćurčin.

PETAK, 19. OKTOBAR

Drugo BOMB veče koje se održava u Underground-u, otvara ženski sastav Vin Triste – minimalistički alternativni rok bend koji je nastao 2016-te godine.

Dinamičnu ritam sekciju i melanholične melodije jedine ženska energija i emotivni tekstovi. Ovaj bend čine 4 devojke u sastavu: Danijela Milanović- gitara/ vokal, Ivana Posrkača- gitara/vokal, Sandra Vidojević- bass/vokal, Lola Miković- bubanj/vokal.

Sat kasnije na scenu izlazi Halftones: psihodelični, noise, art rock sastav iz Beograda.

Oslanjaju se na new wave 80’ih, ali to je samo polazna tačka iz koje, svakim novim albumom, EP-ijem ili nastupom pomeraju granice sopstvene radoznalosti i kreacije.

Halftones su: Suzana Sumrah, Vlatko Džogović, Vukašin Đelić i Nikola Gnjatović. Iza sebe imaju 2 albuma i 2 EP-a. Sarađivali su sa izdavačkom kućom iz Berlina/Porta, kao i sa  Ammonite Records.

U ponoć na Underground scenu Centra za kulturu izlazi kultni sastav MistakeMistake iz Beograda.

Osnivači su vajar Ivan Bon i astrofizičar Edi Bon, a muzika koju grupa pravi i izvodi bazirana je na kombinaciji nekoliko ekspresivnih elektronskih pravaca: electronika, electro-rock, england electro-pop, 2step-garage, dub, reggae, afro electro, brazil…

MistakeMistake najavljuje mogućnost za izlazak novog albuma, a materijal je bukvalno spreman! U Underground-u ih očekujemo u postavi: Milana Popović – vokal, Edi Bon I Ivan Bon – muzika i Igor Stojić – VJ. Specijalni gost na koncertu je MC Milovan (Zemlja Gruva!) nekadašnji član ovog sastava.

SUBOTA, 20. OKTOBAR

U prvom koncertu poslednje večeri BOMB Music Festivala od 20 sati predstaviće se trio Zvuci Balkana.

Ovaj trio čine Veljko Nenadić, Neda Nikolić i Denis Mahmutović – iako različitih muzičkih opredeljenja, spojila ih je ljubav prema srpskoj tradicionalnoj muzici utkanoj u klasično muzičko obrazovanje, začinjeno slobodom istraživanja i suptilnosti koju pruža jazz.

Festival će svojim nastupom zatvoriti Tanja Banjanin, pop pevačicakoja iza sebe ima 20 godine karijere i predstavlja važan deo domaće pop scene još s kraja 90-tih godina pa do danas, bila je i ostala nenametljiv tip izvođača. Na BOMB Music Festivalu dolazi sa svojim pratećim bendom.

ULAZNICE

Cena komplet karata za celokupan BOMB Music Festival iznosi 900 rsd, dok za jedan celovečernji program iznosi 300 rsd.
Prodaja karata po ovoj ceni traje do 17. oktobra, a nakon ovog datuma, odnosno u toku trajanja festivala cena karte za celovečernji program iznosiće 400 dinara.
Karte se mogu kupiti svakog radnog dana od 17 h do 20 h na biletarnici Centra za kulturu Kovin.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share