Ili će upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić podneti ostavku do 6. novembra ili će glumci stupiti u štrajk!

Ovo je, u najkraćem, zaključak sa današnjeg sastanka predsednika Upravnog odbora NP Aleksandra Gatalice sa predstavnicima SINGLUS-a, podružnice glumačkog sindikata u najstarijoj pozorišnoj kući.

Oni su predsedniku Upravnog odbora izneli stav da su nesavestan rad i brojni propusti u poslovanju, kao i Savićevi “skandalozni i neistiniti medijski istupi” izazvali ogromno nezadovoljstvo među njima i zaposlenima Narodnog pozorišta.

Predstavnici SINGLUS-a su, kao jedino moguće rešenje, Gatalici dostavili predlog ostavke Dejana Savića i zatražili od Upravnog odbora zatraženo da im se dostave odgovori na sva pitanja postavljena dopisom od pre tri dana.

Kao krajnji rok za podnošenje ostavke Dejana Savića određen je 6. novembar u 22 časa.

SINGLUS je najavio da će, ukoliko do navedenog datuma Savić ne bude podneo ostavku i ako na njihova pitanja ne budu dostavljeni odgovori, “preduzeti sve zakonom propisane mere, uključujući i štrajk”.

Dramski sindikat Narodnog pozorišta SINGLUS je u svom saopštenju dostavljenom medijima naveo i da su, nakon uručenog zahteva za ostavku Dejana Savića, bili primorani da napuste prostoriju zbog “necivilizovanog ponašanja i vikanja, dozivanja obezbeđenja od strane jedne prisutne osobe, članice Umetničkog saveta”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share