Zatvori

Tom Henks postao književnik

Tom Henks postao književnik

Oni koji su već pročitali zbirku priča „Netipičan tip“ dvostrukog Oskarovca Toma Henksa kažu da slavni američki glumac „piše kao pravi pisac, a ne kao holivudska zvezda“, kao i da se može reći da je on „istinski Pisac, s velikim početnim slovom, ravan svakom istinskom piscu koji je ikada dotakao tipke pisaće mašine“. A ovo mu je tek prva knjiga!

Zbirkom „Netipičan tip“, koja sadrži 17 izvanrednih priča, Tom Henks zaista dokazuje da je talentovan i kao pisac.

Priče u zbirci kreću se od urnebesno smešnih do duboko dirljivih.

Odigravaju se u različita vremena, na različitim mestima, ispričane su različitim stilovima, ali sve pokazuju radost pisanja, snažan smisao za atmosferu, prijateljstvo, porodicu i život uopšte, i u potpunosti su pametne, neodoljive i humane, kao i sam autor.

Istočnoevropski emigrant blage naravi stiže u Njujork pošto ga je građanski rat u njegovoj zemlji lišio žene i razorio mu život.

Čovek koji voli kuglanje odigra savršenu partiju, pa još jednu i još jednu, sve dok ne postane slavan u kuglaškom svetu i mora da odluči hoće li mu savršenstvo i slava upropastiti sve ono što zaista voli.

Ekscentrični milijarder i njegova odana desna ruka otiskuju se na putovanje u unutrašnjost Amerike i otkrivaju motel koji je ostao bez gostiju, ljubav i poneku mrvicu stvarnog života.

Ovo su samo neke od priča u prvoj zbirci Toma Henksa, pametne, neočekivane, tople i, za milione onih koji vole Henksa, štivo koje se neizostavno mora pročitati.

Zbirku „Netipičan tip“ možete pronaći od srede 1. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Kada neko za promociju knjige napuni salu Kluba književnika onda

Kultni zbornici tekstova Duška Radovića, svojevrstan oma

Iako znamo da zvuči kao floskula, istina je: Delfi café u beogra

Ostavi komentar