Zatvori

TREĆE IZDANJE INDIREKTA

TREĆE IZDANJE INDIREKTA

TREĆE IZDANJE INDIREKTA – Prvi showcase festival u Beogradu

Treći Indirekt Festival u Beogradu održaće se od 5. do 8. oktobra ove godine na nekoliko lokacija u gradu kao međunarodni muzički Showcase festival.

Na ovom, ujedno i prvom showcase festivalu u Beogradu, će se, pored koncerata koji su u prvom planu, program sastojati i iz predavanja eminentnih stručnjaka iz muzičke industrije, koja su namenjena edukaciji regionalnih muzičara ali i svih ostalih koji učestvuju u procesu stvaranja, proizvodnje, distribucije ili organizacije muzičkih događaja.

„Ove godine želimo da na Indirektu, pre svega, pružimo priliku muzičarima da se predstave ljudima iz muzičkog biznisa našeg reagiona i cele Evrope. Pored ideje da srpskoj publici i organizatorima događaja predstavimo evropske muzičare od kojih se mnogo očekuje u narednom periodu, želimo da i Evropi približimo srpsku nezavisnu scenu“, kaže Dejan Bošković, glavni organizator Indirekta u Beogradu.

„Prvi put dovodimo profesionalce koji će ljudima iz muzičkog bisnisa održati radionice sa idejom da im prenesu svoja znanja, razmenom iskustva i primerima iz prakse. Festival je dobra prilika da se stvore kontakti za buduću saradnju“, dodaje Bošković.

U okviru programa učestvovaće muzičari i predavači iz čak 12 evropskih zemalja, što je dokaz da Indirekt diše internacionalno. Između ostalih izvođača nastupiće: Barbarisms (SWE), Bitipatibi (SRB), The Immigrants (HU), Presing (SRB), Gospel Dating Service (AT), Norma (SWE), Technoir (ITA), Sleepyheads (CRO), Jakob Kobal (SLO)…

Festival će se odvijati na nekoliko lokacija u Beogradu, sa posebnim programom za svako od mesta – „Dorćol Platz“, „Rex“ “KC Grad” i „Majstor za pivo“, a u skladu sa senzibilitetom svakog od ovih prostora.

Uz sve navedeno Indirekt će se ove godine osim muzike, baviti i drugim vidovima umetnosti, a pre svega književnošću. Ljubiteljima pisane reči biće predstavljeni neki od najznačajnijih književnih blogova iz zemalja regiona.

Indirekt je festival nezavisne muzike i umetnosti, nastao kao oda nezavisnoj sceni u globalu 2013. godine u Umagu. Početna ideja bila je da se u tom hrvatskom gradiću jednom godišnje okupe umetnici iz regiona i da nastupaju u atmosferi koja briše granice između izvođača i publike. I zaista, od tada su mnoge granice izbrisane. Usled regionalnog povezivanja i potrebe za umrežavanjem nezavisne muzičke scene regije, u oktobru 2015. godine u Srbiji, u Beogradu i Novom Sadu, održan je prvi Indirekt – jesenje izdanje. Već u oktobru 2016. jesenji Indirekt je dobio i međunarodnu notu.

Cena pojedinačnih dnevnih ulaznica koje važe za sve lokacije (večernji koncerti) iznosiće 500 dinara, paket za sve dane festivala (večernji koncerti) 1.200 dinara, a akreditacije koje omogućavaju ulaz na dnevni program (paneli, radionice, predavanja) i večernji program (koncerti na svim lokacijama) 2.000 dinara.

Za više informacija na Fejsbuk stranici festivala i u grupi za zainteresovane za dnevni program.

www.indirektfest.com

 

 

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Evo i regionalne liste albuma za 2017-tu godinu. Učestvovalo je 30 muzičkih kritičara iz 5 zemalj

Zašto uvek navijam protiv Barselone kada za Mesija mislim da je najbolji igrač na svetu iako mu je

Film izraelskog reditelja Samuela Maoza "Fokstrot" svečano će otvoriti 23. Festival autorskog film

Ostavi komentar