Zatvori

Tri godine bez šmekera i gospodina

Tri godine bez šmekera i gospodina

Nismo pošteno ni trepnuli okom, a već je prošlo tri godine otkako nas je napustio Dragan Gaga Nikolić, zaštitno lice srpske kinematografije i Crvenog krsta.

Gospodin, šmeker, glumčina i pre svega – čovek. Čovek koji je plenio svojom jednostavnošću, glumac koji je osvajao svojom prisnošću i manirima. Glumčina koja je mnoge mlade inspirisala da se otisnu put dasaka koje život znače, ili put filmskih kamera.

Nesvršeni srednjoškolac koji je sa 17 godina postao najmlađi student Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju počeo je svoju karijeru pred kamerama ulogom u filmu Pravo stanje stvari 1964, ali je pažnju na sebe skrenuo ulogom sezonskog radnika u filmu Živojina Pavlovića Kad budem mrtav i beo koji je snimljen 1967.

Iza Gage Nikolića ostale su mnogobrojne glavne i sporedne uloge u našim filmovima: Horoskop, Bube u glavi, Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji, Mlad i zdrav kao ruža, Bez reči, Kičma, Nacionalna klasa, Neka druga žena, Ko to tamo peva, Banović Strahinja, Sezona mira u Parizu, Sezona mira u Parizu, Nešto između, Obećana zemlja, Poslednji krug u Monci, Original falsifikata, samo su neki od naslova za koje je dobio nagrade, uz niz beskrajnih aplauza.

Još dugo ćemo ga se sećati zahvaljujući i ulozi Prleta u serijama Otpisani i Povratak otpisanih, gde je slavu „delio“ sa Vojom Brajovićem.

Nažalost, sudbina nije htela da Gaga Nikolić ode s ovog sveta lako, iznenada, u dubokoj starosti. Oduzet nam je na današnji dan 2016. godine, nakon što se godinu i po dana borio i boravio više puta u raznim bolnicama, gde je prolazio kroz operacije, oporavke, lečenja…

Komemoracija povodom smrti Dragana Gage Nikolića ostala je upamćena po neverovatnom naboju emocija i oproštaju velikana našeg glumišta.

Na svoju voljenu Milenu Dravić Gaga Nikolić čekao je godinu i po dana.

 

PROČITAJ I OVO

SLIČNI ČLANCI

Ostavi komentar