Da li znate da sledeće nedelje Malo pozorište Duško Radović slavi 70 godina rada?

Rođendanska „žurka“ biće održana u sredu 23. oktobra u 20 sati, kada će biti izveden muzički program, prikazana projekcija dokumentarnog filma o pozorištu kao i dodeljene jubilarne i godišnje nagrade – „Marija Kulundžić“, „Milena Načić“ i „Božidar Valtrović“.

Na Dan Malog pozorišta „Duško Radović“ prvi put na našim scenama biće izvedena drama za decu Jordana Cvetanovića u režiji Juga Radivojevića – „Srce u junaka Kraljevića Marka“.

Dan Malog pozorišta „Duško Radović“ 23. oktobar, je datum kada je 1949. godine prikazana prva premijera predstave tadašnjeg Pozorišta lutaka NP Srbije „Pepeljuga“ Vladimira Nazora u režiji Predraga Dinulovića.

Veliki praznik za svako pozorište je praizvedba komada našeg savremenog pisca. Ovoga puta, to je dvostruka radost – na Dan Malog pozorišta „Duško Radović“, prvi put na našim scenama biće izvedena drama Jordana Cvetanovića Srce u junaka Kraljevića Marka.

Kako se postaje junak i šta to od nas čini junaka? Da li je to hrabro srce, odvažnost i snaga, ili prijateljstvo i odanost? Da li su to mudrost i mašta ili možda sreća, radost i uživanje u životu? Ili sve to zajedno spojeno u savršenu harmoniju koja nas inspiriše, podstiče i gura u nove pobede?

Likovi ove predstave su baš to – neodvojivi delovi velikog Kraljevića Marka, bez kojih on ne bi bio to što jeste – veliki junak.

Priča o Kraljeviću Marku traje vekovima i nikada ne prestaje, jer on je zauvek deo svih nas.

Svih nas koji u našim malim, svakodnevnim životima pokušavamo da savladamo prepreke, pobedimo neke naše Muse Kesedžije i zadobijemo srce voljene osobe.

A biti junak pre svega znači biti čovek. Čovek koji voli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

123 Shares
Share123
Tweet
Pin
Share
Share