Svi koji vole filmsku fantastiku – znaju da će im od večeras do 28. oktobra glavno stecište biti – Studentski kulturni centar!

Dvanaesto izdanje ovog Festivala će večeras biti otvoren projekcijom filma Zlogonje.

Da se odmah razumemo: Nije ovo dečji film – ovo je odličan film koji je režirao Raško Miljković (on će upravo i otvoriti Festival), inače, prošlogodišnji dobitnik nagrade „Koskar“ za najbolji scenario za film Kris.

„Posebno nas raduje što na ovaj način pratimo kontinuitet u radu mladih autora naklonjenih žanru i nadamo se da ćemo imati priliku da svake godine na festivalu ugostimo po jednog autora koji će nam se vratiti sa celovečernjim ostvarenjem“, rekao je Miroslav Lakobrija, direktor Festivala.

Otvaranju će prisustvovati i Ala Safi, počasni gost festivala, glumac, kaskader i producent iz Francuske koji je do sada odigrao preko 40 uloga, glumeći pored imena kao što su Nikolas Kejdž, Tilda Svinton, Majkl Kiton, Vinsent Perez, kao i sa filmskim borilačkim zvezdama – Džekijem Čenom i Skotom Adkinsonom.

Safi će svoj rad predstaviti u subotu, 27. oktobra kada će od 20.00 biti prikazani filmovi Point Zero i Pretnja iz svemira (Incoming), fantastični film koji je u potpunosti sniman u Srbiji.

FSFF će imati čast da ugosti i reditelje iz Italije, Marka Ristorija i Luku Bonija koji će se sa publikom družiti u petak, 26. oktobra.

Tokom četiri festivalska dana na programu će se naći biseri žanra fantastike proizvedeni u proteklih godinu dana, a za nagradu festivala takmičiće se devet kratkometražnih filmova domaće produkcije, kao i filmovi iz regiona i sveta.

Žiri koji će dodeliti „Koskare“ u sedam kategorija radi u sastavu – Kristijan Milić, reditelj iz Hrvatske, Bojan Vuk Kosovčević, reditelj iz Beograda i Saša Radojević, dramaturg, reditelj i filmski kritičar iz Beograda.

U okviru pratećeg programa FSFF predstaviće radove pobednika konkursa za vizuelnu instalaciju, Paola Gentilinija, kao i radove drugih umetnika.

Ulaz na FSFF je besplatan, a tokom četiri festivalska dana publika će biti u prilici da, kupovinom fotografije sa ovogodišnje Zombi šetnje, podrži našu humanitarnu akciju, koju festival gaji iz godine u godinu.

Sav prikupljeni fond biće doniran Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share