Najuspešniji srpski pijanista internacionalne reputacije, Aleksandar Madžar, ponovo nastupa sa Beogradskom filharmonijom u petak 4. oktobra na Kolarcu (20č).

Pod upravom dirigenta Kristijana Mandeala izvešće Betovenov Klavirski koncert br. 4, a na programu su još dela Šuberta i Prokofjeva.

Ovim koncertom počinje ciklus “Betoven virtuoz” koji se bavi kompozitorovim neprikosnovenim solističkim veštinama. Betoven je bio jedan od najvećih pijanista svog vremena, izvrsno je svirao violinu, a znao je da svira i violončelo.

Miljenik domaće publike, Aleksandar Madžar, pravi je izbor za otvaranje ciklusa koji u fokusu ima solistički sjaj. U okviru svoje bogate i raznovrsne karijere, Madžar redovno nastupa širom sveta, a sa Beogradskom filharmonijom nakon nekoliko godina pauze. Izvešće Četvrti klavirski koncert, danas jedan od glavnih favorita pijanističke literature, koji je sam Betoven premijerno izveo.

Pored toga što se često izvodi i snima, Klavirski koncert br. 4 se smatra jednim od centralnih ostvarenja ovog žanra, a njegov drugi stav među najlepšim u literaturiOvu kompoziciju uokviruju odlomci Šubertove scenske muzike Rozamunda i Sedma simfonija Prokofjeva.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena pre početka koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share