U petak, 17. januara, Aleksandar Zograf predstaviće novu knjigu stripova „Ohrabrenja“!

Promocija će se održati u KROKODILovom Centru za savremenu književnost (Karađorđeva 43) od 19h.
Aleksandar Zograf spada među domaće autore stripa koji su veoma prisutni na internacionalnoj sceni.
Između njegove (nedavno objavljene) druge kolekcije stripova u Japanu, i prvog obimnijeg izdanja u Austriji, pojavila se nova zbirka stripova iz lista Vreme, pod nazivom „Ohrabrenja“, koju objavljuje izdavačka kuća Deveta dimenzija iz Banja Luke.
„Stripovi sabrani u ovom izdanju predstavljaju presek mojih interesovanja tokom godina“, izjavio je autor. “Počev od ilustrovanja starih i zaboravljenih tekstova, do fotografija sa buvljih pijaca, i strip reportaža sa prostora koje sam posetio. Verujem da je potrebno da strip odražava promišljanja o svetu u kojem živimo, i zato je polazišna tačka svih mojih crtanih priča – sadašnjost, jedina žiža na koju smo sposobni da se usredsredimo. Međutim, zahvaljujući maglovitosti i misterioznosti koje joj pripisujemo, prošlost je upravo ono što me inspiriše da istražujem i burgijam. Sav taj rad bi trebalo da predstavlja ohrabrenje nekome ko i sam želi da prokljuvi ponešto. Upravo u toj želji da se u pričama koje nas okružuju pronađe nekakav smisao, sadržana je mogućnost da ugodnije doputujemo u vlastitu budućnost, ako je uopšte ima.“
Na predstavljanju u Krokodilu, Aleksandar Zograf će prikazati slajdove koji obrazlažu njegov pristup stvaranju strip storija, i potpisivaće primerke svog novog izdanja.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 Shares
Share
Tweet
Pin1
Share
Share