Bila je to sahrana prikladna Kraljici, izveštavaju svetski mediji nakon što je Areta Frenklin u šestosatnoj ceremoniji ispraćena na poslednji počinak na groblje Greater Grace Temple u Detroitu.

Slavio se život, ostavština i muzika kraljice soula koja je umrla u 75. godini od raka pankreasa.

Prva žena koja je ušla u Rok-en-rol kuću slavnih, prva žena koja je osvojila 18 Gremi nagrada i Gremi nagradu za životno delo, otišla je na onaj svet uz zvuke gospela, suze i smeh.

Pred Greater Grace Temple-om „čuvali“ su je parkirani kadilaci roze boje, u znak pamćenja na „Freeway of Love“, hit singl iz 1985, upamćen naročito po stihovima „We goin’ ridin’ on the freeway of love in my pink Cadillac“ (Idemo u vožnju autoputem ljubavi u mom roze kadilaku).

Na hiljade tesno „upakovanih“ ljudi na ceremoniji, uz Arianu Grande, Feit Hil, Klark sisters, Šaka Kan, Dženifer Hadson, Stivija Vondera plesali su uz najveće hitove Arete Frenklin.

Od Arete Frenklin oprostio se i bivši predsednik SAD Bil Klinton, a Stivi Vonder je ispratio legendarnu pevačicu svirajući „Lord’s Prayer“.

„Da nije bilo božjeg proviđenja i milosti, nikada ne bismo upoznali kraljicu soula“, rekao je pre nego što je digao ljude na noge izvodeći jedan od njenih hitova.

Iako je ovom događaju prisustvovao veliki broj svetski poznatih zvezda i javnih ličnosti, reč su imali i obični ljudi, kao što je njen bivši komšija Ron Moten, koji je ispričao kako je Areta sama organizovala besplatni koncert za 90. rođendan.

Obožavatelji Arete iz celog sveta pratili su sahranu i na društvenim mrežama kroz desetosatni striming uz haštag #ArethaHomegoing.

Areta Frenklin umrla je 16. avgusta u Detroitu od raka pankreasa. Iza sebe je ostavila četiri sina iz četiri različita braka. Njeno bogatstvo u iznosu od 80 miliona dolara biće, prema zakonima države Mičigen, podeljeno na jednake delove između braće, s obzirom na to da ona nije ostavila testament iza sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share