Deca i mladi ove godine u Beogradu dobijaju novi festival! U pitanju je Festival ASSITEJ Srbija koji pokreće istoimeno udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade. 

Festival pod sloganom Pokrenimo priču zajedno širom beogradskih pozorišta održava se od 9. do 11. maja. 

Nacionalni takmičarski festival koji će na jednom mestu okupiti profesionalne pozorišne stvaraoce za one koji su naša budućnost ugostiće pozorište lutaka Pinokio sa Novog Beograda.

U ovom teatru održaće se pet od ukupno devet takmičarskih predstava, a preostala ostvarenja prikazaće se na sceni UK Vuk Karadžić i Bitef teatra, dok će se jedna predstava odigrati u Novom Sadu.

Na Festivalu će biti dodeljene dve nagrade: Nagrada za najbolju predstavu po odluci stručnog žirija i nagrada za najbolju predstavu po odluci žirija pedagoga. 

U stručnom žiriju nalaze se: Milena Depolo, Jelena Bogavac, Jelena Popadić Sumić, Marijana Cvetković, Anita Stojanović, David Alić, Dragiša Kosara, Emil Kurcinak i Petar Lukić.

Žiri pedagoga čine Sanja Terić, Jelena Stojiljković i Vesna Šojić.

„Pokrećemo priču o zajedništvu. Pokrećemo priču o našoj publici. Da li ćemo uspeti da je zadržimo? Da li joj se obraćamo na pravi način? Da li nas doživljava kao edukatore, prijatelje, autoritete ili zabavljače? Da li deca i mladi vole pozorište? Pokrećemo priču o nama samima. Pogledajmo se u ogledalo. Pokrećemo priču o budućnosti“, navode organizatori iz udruženja ASSITEJ Srbija.

Ovo udruženje okuplja više od 50 članova među kojima su institucionalna pozorišta za decu i mlade, pozorišta nezavisne scene, festivali i programi festivala posvećeni mladoj publici, ustanove kulture koje u svom programu neguju profesionalni pozorišni izraz za decu i mladu publiku i pojedinci, umetnici i umetnički saradnici svih profila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share