Balkan Reggae Connection je kompilacijski CD objavljen od strane dva regionalna izdavača Ammonite Records (Srbija) i Positive Reality Records (Slovenija).

Kompilacija sadrži pesme 16 izvođača iz Bugarske, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije. Ova kolekcija pesama pruža uvid u srž veoma žive i aktivne roots reggae scene Balkana. U pitanju je izbor najinteresantnijih autora i pesama novijeg datuma – do dve godine starosti, odabranih isključivo na osnovu kvaliteta.

Reggae muzika ima dugotrajnu i živu tradiciju prisustva, prihvatanja i produkcije na Balkanu – od ranih sedamdesetih godina prošlog veka. Postoji duhovna veza između reggae muzike i balkanske civilizacije, i to je glavni razlog zašto je seme reggae muzike i kulture naišlo na tako plodno tle u ovom delu sveta. Poruka beskompromisne društvene pravde i bratstva među ljudima, koja predstavlja suštinu reggae muzike, ujedno je i srž svih balkanskih kultura. Balkanski reggae ipak ima svoje specifične, lokalne prizvuke, a ovih šesnaest bendova i izvođača iz osam balkanskih zemalja pružaju veoma dobru informaciju o tome kako zvuči balkanski reggae. Cilj ovog izdanja je da stvori živu zajednicu balkanskih reggae poklonika i stvaralaca, koja će verovatno iznedriti regionalni reggae festival. Drugi cilj je pokazati ostatku sveta kvalitet i kreativnost ovdašnjih reggae muzičara, što je muzički urednik izdanja Igor Šon poznat pod umetničkim imenom Haris Pilton i pokazao izborom pesama.

Download/Streaming/Social

Balkan Reggae Connection

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share