Kada je u pitanju Balkanbeat, niko nije bitniji nego Robert Šoko, rodonačelnik žanra. Šoko je berlinski DJ i producent poreklom iz bivše Jugoslavije, koji je priredio već pet kompilacija “BalkanBeats”, objavljenih u Nemačkoj.

Šesti nastavak serijala BalkanBeats ujedno je prvo Balkanbeat izdanje koje objavljuje jedna izdavačka kuća sa Balkana – Balkanosapiens, podetiketa beogradskog izdavača Ammonite Records. Kompakt disk i digitalno izdanje objavljeni su 15. Septembra 2016.

BalkanBeats Volume 6 je aktuelna kolekcija podijumskih hitova koje je odabrao Robert Šoko, a koje su poznati DJ-evi iz raznih krajeva sveta kreirali ili obradili u Balkanbeat maniru. Ovi muzički čarobnjaci, koji potiču iz različitih underground i alternativnih umetničkih scena, osobodili su svoju kreativnu energiju i postmodernu razigranost u duhu Balkana, prezentujući nam tako ove eksplozivne numere.

Terminom Balkanbeat definiše se muzički pravac koji je nastao kao crossover dance popa i muzike sa etno folk motivima, poreklom sa Balkana. Ova jugoistočna regija Evrope je sabirni centar istoka i zapada. Ime Balkanbeat je kovanica koju je oko 2000 godine kreirao Robert Šoko, selektor ove kompilacije, da bi definisao svoj DJ set inspirisan Balkanom. BalkanBeats Volume 6 je duhovita, superzabavna, uzbudljiva i vesela žurka koja će vas sigurno oduševiti i razdrmati vaš balkanski duh.

“Ovaj album je kvintesencija mojih najluđih žurki, i sazrevao je u najvećim evropskim klubovima još od početka milenijuma. Po mom mišljenju, ovo je moja najbolja kompilacija do sada. 16 živahnih kompozicija za uživanje. Svaki pravi ljubitelj Balkanbeats muzike mora posedovati ovo izdanje”, izjavio je Šoko.

Download/Streaming/Social:

BALKANBEATS SELECTED BY ROBERT ŠOKO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share