Za poslednje dane leta, Barutana sprema sjajan vikend za sve ljubitelje elektronskog zvuka!

U petak 21. septembra nastupiće velikani progressive zvuka, John Digweed (Džon Digvid), jedan od najpopularnijih svetskih di-džejeva i izraelski producent i di-džej Guy J (Gaj Džej), dok će im domaću podršku pružiti Bokee.

Subota 22. septembar posvećena je damama: Sonji Moonear (Munar), minimal i techno legendi i jednoj od tri najtraženija svetska ženska di-džeja, Olgi Korol, koja donosi hipnotički zvuk ukrajinskog andergraunda i mladoj i talentovanoj Neveni Jeremić.

Iste večeri na Headroom bini održaće se finale druge sezone Beat Talents takmičenja, gde će se za titulu najboljeg boriti Wanton, Milanko Trifunčević, Novak i Capsule Rhythm, a podršku će im pružiti prošlogodišnji pobednik Mene.

LEGENDA

Od svojih ranih početaka petnaestogodišnjeg di-džeja u Hejstingsu u eri acid house zvuka, sve do vrha svetskog di-džej sveta, John Digweed je kroz svoju tridesetpetogodišnju karijeru stvorio i održao nivo integriteta koji služi za primer ostalim di-džejevima i producentima.

Dostigao je sam vrh 2001. godine kada je proglašen najboljim di-džejem od strane DJ Magazina.

Autor je velikih hitova Gridlock i progressive himne Heaven Scent, a poznat je i po saundtrecima za mnoge filmove, među kojima su Trainspotting i Ecstasy.

Suvlasnik je izdavačke kuće Bedrock, koja ove godine slavi 20 godina postojanja i kroz koju je do sada sarađivao sa svetskim zvezdama poput Hernan-a Cattaneo-a, Sneak-a, Christian-a Varela-e, Marco-a Bailey-a.

Radijska emisija Transitions, koju vodi, jedna je od najuspešnijih emisija kada je elektronska muzika u pitanju, prenosi se u 45 zemalja i svake nedelje je sluša oko 14 miliona slušalaca.

Za razliku od mnogih drugih, Digweed ostavlja poseban pečat zbog čega ga ljubitelji elektronske muzike širom sveta obožavaju. On je prvi britanski di-džej, koji je zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnikom Sasha-om, bio desetogodišnji rezident u najpoznatijem njujorkškom klubu Tvilu.

U klupskim publikacijam kao što su DJ Magazin i Muzik konstantno je biran za top 10 najboljih internacionalnih disk-džokeja.

ŽENA KOJU SVI TRAŽE

Sonja Moonear je vodeće ime svetske andergraund elektronske scene i nosilac laskavog nadimka “ženski Villalobos”. Poznata švajcarska producentkinja i di-džej već se u kasnim osamdesetim infiltrirala u ženevski i nemački klupski andergraund i zaronila u vrtlog elektronske muzike.

Kasnije, kada se aktivno uključila u scenu, stil je izgradila u klubovima kao što su Panorama BarFuseAmnesiaFabric i na drugim kultnim lokacijama.

Saradnja sa velikim imenima elektonske muzike, poput Ricarda VillalobosaLuciana i Miss Kittin, koji su prepoznali njen talenat, doneli su joj svetsku slavu.

Njena muzička pozadina, eklektični ukus i impozantna kolekcija ploča, razlozi su zašto je gospođica Moonear jedna od najtraženijih di-džejeva današnjice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share