Ako biste hteli da predstojeći Beer Fest pretvorite u brojke, dovoljno bi bilo da podacima iz naslova dodate još da će u tih pet dana na četiri bine 600 izvođača učestvovati na 120 koncerata, proizvesti 105 sati muzike, a da ćete sve to zaliti sa oko 400 pivskih ukusa.

Prvo veče, na Glavnoj bini, ovaj tradicionalni rok hepening otvara više od 100 izvođača okupljenih oko projekta „Rock opera“.

Prve večeri nastupiće i najveća zvezda festivala, Džoni Mar, gitarista grupe „Smits“, koji će posle nastupa na prestižnim svetskim festivalima „Glastonberi“ i „Siget“, prvi put nastupiti i u Srbiji.

Na Glavnoj bini koncerte će održati i brojni gosti iz regiona Manjifiko, „Majke“, „Brkovi“, Vojko V, „Urban & 4“, „Elemental“, „Atomsko sklonište“, „Bombaj štampa“ i mnogi drugi, a tu su i domaći izvođači Dejan Cukić, Marko Luis, „Kerber“, „Električni orgazam“, „Negativ“, Bilja Krstić, „Tap 011“, ali i veterani „Bir festa“ –„Van Gog“, „Ortodoks Kelts“, „Ju grupa“ i Inspektor Blaža.

Ljubitelji alternativnog zvuka će moći da uživaju u fantastičnim nastupima trenutno najtraženijih bendova i izvođača: Na Ušću će prve večeri nastupiti Hadži prodane duše, Virvel, Bella Technika, Direktori, Texas Flood i Zvuk ulice.

Na Groove stejdžu prve večeri uživaćete uz Majdan, RIB, Samostalne referente, Irish Stew, Stuttgart Online i Dža ili Bu, dok će Bunt stejdž biti rezervisan za Sanju Tišmu, Skadrillu, Crossroad, Laganu sredu, bend 5 minuta slave i Nemesis.

Pored muzičkog programa biće organizovani brojni drugi sadržaji, a na više od 100 štandova u ponudi će biti preko 400 različitih pivskih ukusa velikih pivskih industrija „Hajneken“, „Apatinske pivare“ i „Valjevsko pivo“, ali i dobra hrana.

Ljubitelje kraft piva i ove godine očekuje posebna zona „Craft lend“, gde će premijerno biti predstavljeno kraft pivo „Bir festa“ – Trio fantastikus, koje je napravljeno specijalno za festival u kolaboraciji tri kraft pivare: „Dogma“, „Krou“ i „Tron“.

„Apatinska pivara“ će predstaviti svoje kraft pivo Blu mun.

Na festivalski prostor će moći da se uđe na dva ulaza iz Bulevara Nikole Tesle i dva ulaza sa strane šetališta.

Na festivalu će usluge moći da se plaćaju i karticama, jer je kompanija „Visa“ sve štandove opremila mobilnim terminalima, koji će omogućiti brže, jednostavnije i sigurnije beskontaktno plaćanje.

Korisnici „Visa“ kartica moći će da iskoriste brži prolaz na ulazima 1 i 2, a uz svako beskontaktno plaćanje, dobiće popust od 15 odsto na pića, kao i za kupovinu „Visa“ VIP narukvica.

Od ove godine „Bir fest“ je postao deo nove festivalske platforme – „Klaud festivals“, u okviru koje će biti održani i festivali „Mjuzik vik“ i „Noć muzike“.

U okviru VIP zona, uz posebnu propusnicu, biće neograničena konzumacija pića tokom cele večeri, a pored piva u ponudi će biti i druga alkoholna i bezalkoholna pića.

VIP pasovi po ceni od 2.000 dinara se mogu kupiti na prodajnim mestima „Tikets“ servisa, a neophodno je izvršiti aktivaciju preko besplatne mobilne aplikacije Kipap (KeepApp), koja je dostupna na Gugl plej i Ap storu.

Svakoga dana dva sata pre i po završetku programa za saobraćaj će biti zatvoren deo Bulevara Nikole Tesle od ulice Ušće do Trešnjinog cveta, tako da će saobraćaj i linije gradskog prevoza biti preusmerene na Bulevar Mihajla Pupina.

Autobusi GSP-a prevoziće posetioce, za vreme trajanja programa na festivalu, od Ussća do četiri kljuccne taccke u gradu – Trg Republike, Banovo Brdo, Novi Beograd i Zemun.

I „Apatinska pivara“ posebnu pažnju posvećuje odgovornoj konzumaciji alkohola, te će i ove godine donirati alkometre Upravi saobraćajne policije u okviru kampanje „Kad pijem, ne vozim“ koju sprovodi već 13 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

76 Shares
Share76
Tweet
Pin
Share
Share