Sastav Pixies prošle godine obeležio je 30-tu godišnjicu njihovog debi-albuma Surfer Rosa. Ove godine, veterani alt-roka dodaće svojoj diskografiji novi album.

Prema predviđenom rasporedu, tokom septembra trebalo bi da ovaj album ugleda svetlost dana. Tekstovi za numere albuma koji još nema svoje ime pisani su tokom prošle godine, dok su pesme snimane tokom decembra u Dreamland studijima, u blizini Vudstoka, u produkciji Toma Dalgertija.

Interesantno je da još uvek nije izbačen novi singl, ali fanovi ne treba da brinu: uskoro će moći da osete zvuk novog albuma. Pixies su potpisali ugovor sa njujorškom podkast kompanijom Signal Co. No1 koja će svake nedelje objavljivati dokumentarne snimke sa sesija u studiju.

„Svaka epizoda će dokumentovati novu muziku benda: od najranijih faza do završnog „dodira“, što će obožavaocima dati uvid u evolutivni tok stvaranja pesama“, navodi se u saopštenju. Serijal „Prošlost je prolog, Pixies“ biće sastavljen iz 12 epizoda a prva će biti emitovana 27. juna, dok će narator biti nagrađivani autor bestselera Toni Flečer.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share