Uveren sam da su ljudi koji organizuju Bir Fest u Beogradu u ovom trenutku već otvorili svoje oči i da im je na licu – osmeh. 

Kako i ne bi bio?

Posle pet dana potpunog ludila, kom je prethodio organizacioni i promotivni period, sve je završeno baš onako kako treba.

Incidenata na samom Festivalu nije bilo – i to je s jedne strane – najvažnije.

Ovogodišnji festival u čast piva (ili u čast muzike, čini nam se da je ona odnela primat) bio je – rečju – odličan.

ODLIČAN LINE UP 

I pre nego što je zagrmelo prve večeri na Ušću, svi su komentarisali da je line-up izvođača fenomenalan. Istina, potpisnik ovih redova voleo bi da je video i neke druge bendove po drugi put, ali su mnogi (uključujući Dubiozu kolektiv) nedavno gostovali u Beogradu.

Ove godine, Beer Fest imao je po prvi put tri bine i na svakoj je bilo – najblaže rečeno – fantastično.

Dobro tempirani nastupi, sa odličnim rasporedom bendova, sjajnom energijom i dobro podešenim zvukom pokazali su da je organizacioni tim uspeo da otkloni sve sitne nedostatke sa kojima su se suočavali u poslednjih nekoliko godina.

MNOGO DOBRE MUZIKE

Ove godine nije bilo mnogo priče, ali je bilo mnogo dobre muzike: Main stage je svake večeri imao zvezdu koja je izazivala klimaks u publici, a najmanje 80 odsto izvođača bila je usvirana do perfekcije.

Partibrejkersi prve večeri, kroz zagrevanje, Dr Nele Karajlić druge večeri, Dejan Petrović a potom i Goblini u petak, bili su apsolutni nosioci dobre atmosfere. Četvrto veče na Main Stage-u, možda ne previše po ukusu autora ovog teksta, ipak sasvim dobro i više nego korektno po kvalitetu zvuka. Nedelja ipak donosi smirivanje i nešto kraći (ali fantastičan) nastup Nevernih beba nego što bi neko očekivao.

DOPUNA SA DVE BINE

Odlično dopunjavanje cele atmosfere izvršeno je nastupima na Innovation Stage-u, na kom je prve večeri vizuelno (i ne toliko muzički, ruku na srce) dominirala Rozin Marfi. Drugo veče (nekako mi se čini najbolje po atmosferi) Strenglersi su napravili potpuni haos svojim nastupom. Van Gog standardno dobar, sa sjajnim porukama tokom koncerta, baš kao i Bad Copy i Sunshine pretposlednje večeri. Lično – bend iznenađenja (MF Robot) mi nije bio neophodan na ovogodišnjem Beer Festu, ali ako je služio za postizanje rekorda – u redu.

Alternative Stage je ove godine ugostio najviše izvođača, ali, da vas ne lažemo, nismo se previše zadržavali na ovom delu Beer Festa. Ipak, vredno je pomenuti nastupe Popečitelja, Nežnog Dalibora, Obojenog programa, Velikog prezira i Pere Deformera.

Beer Fest je gotov. Vidimo se sledeće godine! Organizacionom timu poruka – budite i dalje sa širokim osmehom na licu! Imate zašto!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share