Nekadašnji frontmen indi-rok grupe R.E.M. Majkl Stajp odlučio je da izbriše instagram nalog, jer mu se ne sviđa ideja da „bude stalno praćen“.

„Treba da istražimo kako društveni mediji menjaju naše izbore i razgovore koje vodimo“, rekao je gostujući u jednoj emisiji.

Na svom instagram nalogu, na kom je njegovih dosadašnjih 999 objava pratilo više od 11 hiljada osoba, pojasnio je svoju odluku:

„Uvek sam govorio da ću, kada dođem do hiljaditog posta ugasiti nalog i izbrisati Instagram zauvek i to ću uraditi!!! Bilo je super zabavno, ali sada je 2018 i ovom društvu – svima nama – treba nova platforma koja će biti odraz naših vrednosti i interesa uključujući privatnost i transparentnost i mi tako nešto zaslužujemo.

Zato, hajde da kreiramo poštenu, časnu platformu, sa kojom ćemo graditi novo društvo, aktivizam, zabavljati se i komunicirati kroz postove, fotografije, video snimke svih nas necenzurisano, samoinicijativno, a ne manipulisano sumnjivim korporativnim interesima… Zovite me hipijem – j..e mi se za to! Mi zaslužujemo bolje“, napisao je legendarni pevač benda koji je obeležio muzičku scenu s kraja prošlog veka hitovima kao što su „Loosing My Religion“, „Shiny Happy People“, „Everybody Hurts“ i „Man on the Moon“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share