Nema tu mnogo šta da se priča. Sve staje u jednu jedinu reč: Sjajno. Tako se može opisati koncert Brajana Ferija, koji je sinoć, 7. septembra održao koncert u Štark Areni. Koncert kakav zapravo – samo Brajan Feri može da održi.

Ako bi trebalo da upravo ovde završimo tekst o legendarnom frontmenu jedne od najpoznatijih grupa svih vremena (Roxy Music) – verovatno bi bilo najpametnije citirati našeg pisca, Miomira Petrovića, koji je na svom profilu na Fejsbuku napisao „Brajane, hvala ti za sve što si učinio za srpski narod“.

A šta nam je to dao Brajan Feri?

Zašto je Brajan Feri tako neuništiv?

Valjda zato što nam je kroz ceo svoj život (bez obzira da li je u pitanju period Roxy Music ili solo karijera) davao ljubav i pevao o ljubavi.

Nažalost, Arena nije bila puna: Okupilo se između 5.000 i 7.000 ljudi, koji su došli da poslušaju magiju koju je Feri uvek davao na sceni.

Ipak, to se nije osetilo u njegovom nastupu. Baš kao i relativno loše ozvučenje koje nije osujetilo prisutne da uživaju u stotinjak minuta apsolutno izvanvremenog doživljaja.

Slave to Love, pesma nastala davne 1985. je numera kojom je večiti šarmer otpočeo koncert. Kako se radi o pevaču čije su pesme oduvek bile zakucane na top listama, nema potrebe da vam prepričavamo šta je sve odsvirano u Beogradu.

https://www.youtube.com/watch?v=D8VQBGY_nuw

(snimak SpaceMan – Youtube)

Zašto je onda, kada se zna o kakvoj je muzičkoj legendi reč – bilo tako malo ljudi (ipak je u pitanju Beograd i najveća dvorana u glavnom gradu)?

Verovatno zato što je ovo Ferijev četvrti koncert u Beogradu.

I verovatno zato što je istanjeni novčanik prosečnog građanina Srbije morao da se opredeli između koncerta Brajana Ferija i 2Cellos.

Za kraj nastupa veliki šarmer ostavio je megahitove Let’s Stick Together i Jealous Guy. Da znate: Brajan Feri ima 72 godine. Probajte da budete tako aktivni i izdržljivi kad dođete u to doba.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share