Svaki put kada u Beograd dođe neko ozbiljno lice svetskog filma, na sve strane sevaju blicevi. Naročito ako je to neko iz Holivuda, iako su u pitanju uglavnom ljudi koji su na zalasku svoje karijere. Ovaj put u Beograd dolazi ozbiljan „igrač“: reditelj, scenarista i producent, direktor Mosfilma – Karen Šahnazov.

Mosfilm je najveći ruski i evropski studio za proizvodnju filmova.

Ono što prija novinaru koji se bavi kulturnim dešavanjima jeste informacija da će Šahnazov – osim obraćanja medijima posle premijere filma Ubiti po viđenju – u petak u našem glavnom gradu održati masterklas.

Budući filmski radnici, kao i profesionalci iz oblasti filmske režije i produkcije biće u prilici da u petak, 28. septembra od 11 do 13h u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) prisustvuju njegovom predavanju. 

Čuveni ruski reditelj, scenarista i producent, boraviće nekoliko dana u Beogradu, povodom premijere filma “Ubiti po viđenju”, kojeg potpisuje kao producent.

Iz bogate biografije uspešnog reditelja, koji je godinama direktor najvećeg evropskog filmskog studija Mosfilm, izdvajaju se filmovi “Beli tigar”, koji je  2012. godine bio ruski kandidat za Oskara za najbolji film na stranom jeziku, kao i film „Ana Karenjina – Sećanja Vronskog“ koji je doživeo veliki uspeh u Rusiji.

Značajan uspeh ostvarili su i filmovi “Word No.6” kao i “Courier”.

Masterklas oganizuje Filmski centar Srbije u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom uz podršku distributerske kuće Fame Solutions.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share