Filmska revija CINEMAFEST održaće se po drugi put od 2. do 9. novembra, u velikoj sali Sava Centra i bioskopima CINEPLEXX u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Podgorici i Cadmus Cineplex u Budvi.

Reviju otvara najkontroverzniji ruski film godine MATILDA reditelja Alekseja Učitelja, koji se bavi odnosom balerine Matilde Kšesinske i budućeg cara Nikolaja Drugog. Ovo ostvarenje je podiglo dosta prašine, pa je dozovolu za prikazivanje na matičnoj teritoriji moralo da izda Ministarstvo kulture ruske federacije. Poljska glumica Mišalina Olzanska koja tumači naslovnu ulogu je potrvdila dolazak i ona će na beogradskoj premijeri, svečano otvoriti reviju u Sava Centru

CINEMAFEST 2017 donosi brojne naslove u izboru Ivana Karla, među kojima su: WONDER WHEEL, Vudija Alena koji će u Beogradu biti ekskluzivno prikazan mesec dana pre starta američke bioskopske distribucije, zatim nove radove reditelja Daga Limana THE WALL, Voltera Hila THE ASSIGNMENT u kome igraju Sigurni Viver i Mišel Rodrigez,  dugoočekivani WONDERSTRUCK, Toda Hejnsa sa Džulijen Mur, novi projekat Džordža Klunija SUBURBICON za koji su scenario napisala braća Koen i koji je svetsku premijeru imao na nedavno završenom festivalu u Veneciji, dok sa festivala u Torontu na CINEMAFEST stize francuska komedija C’EST LA VIE!, autorskog dvojca Olivije Nakače i Erik Toledano, tvoraca velikog evropskog bioskopskog hita NEDODIRLJIVI.

Ulaznice u prodaji na prodajnim mestima Eventima, Sava centra, Cineplexxa kao i online.

IZBOR IZ PROGRAMA

MATILDA

Režiser: Aleksej Učitelj

Glumci: Mihalina Olžanska, Lars Ajdinger, Lusi Volfram, Danila Kozlovski, Sergej Garmaš

U sumrak carske Rusije rodila se jedna od ljubavi koje menjaju svet. Primabalerina Boljšoj teatra Matilda Kšesinskaja i poslednji ruski car Nikolaj Aleksandrovič, iliti Nikolaj Drugi, u vrtlogu strasti, umetnosti i zabranjene ljubavi stvorili su legendu koja prevazilazi sve granice vremena i prostora. Izbor srca uvek je ispravan, ali sme li se njime voditi i vladar imperije na kolenima. Da li je moguća ljubav plemića plave krvi i obične plesačice? “Matilda” je kontroverzna istorijska saga, zasnovana na istinitoj priči čija se premijera u Rusiji iščekuje sa velikim nestrpljenjem. Ovo je priča o naličju ruskog carskog dvora, poslednjim danima najveće moderne svetske imperije, ali i o baletu, stvaranju čuvenog Boljšoj teatra i ljubavi koja nikada ne umire.

MUZEJ ČUDESA

Režija: Tom Hejns

Uloge: Džulijan Mur, Mišel Vilijams, Oeks Fegli

Scenario je nastao iz romana Brajana Selznika koga je nagradila kritika prestižnim nagradama. Ovo je priča o hrabrosti da potražimo mesto kome pripadamo. Ben I Rozi su deca iz različitih vremena, on je opčinjen potragom za svojim ocem koga nikada nije upoznao, a ona sanja o misterioznoj glumici koju je upoznala iz foto buka. Kad Ben otkrije skrivene tragove u svojoj kući a Rozi bude privučena naslovima iz novina oboje kreću u potragu za onim stom im nedostaje. Neverovatna će biti simetrija njihovog putovanja i potrage.

ZADATAK

Režija:  Volter Hil

Uloge: Sigorni Viver, Mišel Rodrigez, Toni Šalub

Plaćeni ubica Frenk Kičen (Mišel Rodrigez)  dobija smrtonosni zadatak, ali nakon što su ga izigrali ljudi koji su ga angažovali, on se budi posle operacije, pri čemu otkriva da više nije muškarac nego žena.U potrazi za osvetom, Frenk se sukobljava sa ženom koja ga je transformisala (Sigurni Viver), doktorkom koja i sama ima svoju skrivenu agendu, osvetu za ubijenog brata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share