Za tri dana Pančevo će po deveti put ugostiti kamerne muzičare iz celog sveta.

Međunarodni festival klasične kamerne muzike Classic Fest, koji se od 6. do 9. juna održava nadomak Beograda ugostiće svetski poznatog holandskog violinistu Daniela Rolanda.

Prve festivalske večeri, u četvrtak, 6. juna u 20 časova u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog u Pančevu na programu je koncert „Viva Vivaldi!“, u okviru kojeg će nastupiti i solisti iz inostranstva – flautistkinja Milena Lipovšek (Slovenija) i čelistkinja Maja Bogdanović (Francuska).

U petak, 7. juna od 20 sati u Svetosavskom domu na programu je koncert simboličnog naziva „Zaljubljeni“, kada će publika moći da čuje kompozicije Jozefa Hajdna, Roberta Šumana i Astora Pjacole, u izvođenju Daniela Rolanda, uglednog holandskog  violiniste. Veče kasnije, u subotu, 8. juna, u istom prostoru, na programu je koncert „Čarobni duvači“.

Daniel Roland je profesor violine na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu, koji se etablirao na međunarodnoj sceni kao vrlo harizmatični muzičar. Koncertne performanse u 2018. god. izvodio je kontinuirano, uključujući i nastup sa Filipom Glasom.

Poslednje festivalsko veče tradicionalno je rezervisano za gala koncert „Movie Classic“, i biće održano u nedelju, 9. juna u 20 sati u bašti Narodnog muzeja Pančevo.

Muziku iz najvećih filmskih hitova izvodiće Ansambl Balkanske Kamerne Akademije sa gostima, pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Cilj festivala je afirmacija kamerne muzike i profesionalno izvođenje muzike visoke umetničke vrednosti i edukacija mladih, kroz njihovo kvalitetno uključivanje u svet muzike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share