U ponedeljak, 4. novembra Mina Simić predstaviće u KROKODILovom centru svoje diorame i ilustracije.

Izložba „Tuđe sobe“ ove umetnice, koja je završila master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, biće otvorena do 3. decembra u Karađorđevoj 43 (ulaz sa Malih stepenica). 
Mina Simić diplomirala je 2013. godine na odseku Grafika i knjiga.
Tokom studija počela je da istražuje različite načine na koje se može oblikovati papir, a zatim I da volonterski radi kao autorka i moderatorka različitih radionica na tu temu.
Među njima su radionice papir-mašea, pop-up konstrukcija, ručne izrade papira i druge. Do sada je izlagala na nekoliko grupnih izložbi, a “Tuđe sobe” prva je samostalna izložba autorke.
Izložena dela nastala su isključivo kao rezultat zabave i unutrašnjeg zadovoljstva, izazvanog kreativnim radom na njima.
Od 2014. godine radi kao ilustratorka i 2D artistkinja u gejming industriji, za strane i domaće agencije.
Dela pred vama inspirisana su pogledom sa ulice kroz tuđ, otvoren prozor. Pogled na komadić plafona koji budi radoznalost da saznamo šta se u ostatku sobe nalazi i potrebu da u mašti izgradimo scenografiju prostora koji u stvarnosti nikada nećemo videti. Predstavljaju slike koje stvaramo o prijateljima, poznanicima i slučajnim prolaznicima, kao i večnu želju svakog čoveka da zaviri u ‘tuđu kutiju’. Ove minijaturne diorame sastavljene su od materijala koji se mogu naći u zabačenim uglovima fioka i vitrina svačijeg doma, pa samim tim i doma u čiji je prostor autorka pokušala da “zaviri”. Upravo te zaboravljene sitnice unose u ove izmaštane prostore dašak života koji čini da ih posmatrač doživljava kao stvarne uspomene iz nekih davnih vremena„, kaže Mina.   

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share