Gotovo godinu dana nakon najave da će Dizni, najveća animacijska filmska kuća u svetu pokrenuti sopstvenu platformu za video usluge, sada je već izvesno da ćemo uskoro osim Netflixa moći da uživamo i u Disney Play platformi!

Bob Ajger, predsednik i izvršni direktor Diznija otkrio je ime buduće platforme za striming u razgovoru u kom su izneti planovi za takmičenje kompanije sa Netflix-om i drugim video platformama koje su dostupne u svetu.

Disney Play je, prema njegovim rečima, „najveći prioritet kompanije u 2019. godini“.

Na platformi će biti mnoštvo sadržaja koji nose potpise Marvela, Star Warsa, Pixara. Očekuje se da upravo serijal Star Warsa koji je razvio Jon Favreau bude prva „poslastica“ za korisnike Disney Play-a.

U holivudskim kuloarima se spekuliše da će sam projekat striming platforme biti maksimalno ubrzan, kako bi se maksimalno eksploatisali projekti poput Captain Marvela, Frozen 2, Toy Story 4, već pomenuti serijal Star Wars, ali i igrani film The Lion King koji bi sledeće godine trebalo da doživi svoju premijeru.

Ajger je takođe potvrdio planove kompanije Disney da svojom platformom natera Netflix na konkurentnije ponašanje i smanjenje mesečne pretplate za ovaj striming servis.

„Disney Play neće pokušavati da odgovori ponudi Netflixa po broju naslova i obimu sadržaja“, objasnio je prvi čovek poznate kompanije. „Brendovi koje mi imamo, kao i visoki standard kvaliteta koji se od nas očekuje daju ekskluzivnost koja nedostaje drugim platformama“.

Ajger je potvrdio, navode pojedini zapadni mediji, da Disney Play neće „otimati“ Marvel ili Star Wars sadržaje koji se već emituju na konkurentskim platformama.  Ovo bi trebalo da bude dobra vest za fanove serije Marvel koja se emituje na Netflixu kao i serija The Gifted i Runnaways.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share