Oktobar je uobičajeno vreme kada u Domu omladine svi uživaju u Beogradskom džez festivalu.

Tako će biti i ove godine. Samo što, kao i pet godina unazad, tokom septembra, možete da uživate u svojevrsnoj uvertiri, zagrevanju za Festival, koje će se ogledati u sjajnim vikend koncertima pod zajedničkim imenom – Džez za Dž.

U subotu, 8. septembra pred publikom će se pojaviti FMU JAZZ COMBO bend, koji čine studenti džez odseka Fakulteta muzičke umetnosti Gorica Šutić (vokal), Nevena Pejčić (klavir), Andrija Vojvodić (kontrabas), Nikola Banović (bubnjevi).

Sedam dana kasnije, u subotu 15. septembra, Beograđanima će se predstaviti učenici džez odseka srednje muzičke škole Stanković okupljeni u Mona Nheili Trio: Mona Nheili (klavijatura), Dunja Popović (kontrabas) i Bogdan Đurđević (bubnjevi), uz gosta, Ivu Pažin (klavijatura).

Treća subota septembra rezervisana je za kvintet Vladimira Tubića, koji predvodi mladi i talentovani gitarista iz Banja Luke. Uz njega, u bendu sviraju još i Max Kochetov – saksofon, Stevan Milijanović – klavir, Aleksa Milijanović – bubnjevi i Branko Vučetin – bas gitara.

Za kraj ovogodišnjeg ciklusa koncerata „DŽEZ ZA DŽ“, u subotu 29. septembra, vokalna diva naše muzičke scene, Beti Đorđević, sa ekipom mladih džez muzičara, izvešće posebno pripremljen program posvećen legendi džeza, Bili Holidej.

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na popularnom Zidiću Doma omladine Beograda, odnosno na Platou Milana Mladenovića.

U slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Domu omladine Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share