Sutra, 24. oktobra, otvara se drugi Valter fest, filmski festival koji čuva sećanje na Velimira Batu Živojinovića i promoviše nove srpske filmove.

U četiri festivalska dana posetioci će moći da pogledaju šest domaćih filmova, od kojih su neki pretremijerni.

Stručni žiri festivala dodeliće nagrade za najbolji film, režiju, glumca i glumicu, dok će ove godine specijalna nagrada za životno delo biti dodeljena doajenu jugoslovenskog i srpskog glumišta Miri Banjac.

Selektor Valter festa Dragan Jeličić opredelio se za filmove koj na najbolji način prezentuju kvalitet, kreativnost i žanrovsku raznolikost filmske produkcije u Srbiji.

Tako festival otvara film reditelja Vasilija Nikitovića „4 ruže“.

Posle festivalskih projekcija na Filmskom festivalu scenarija u Vrnjačkoj banji i Filmskim susretima u Nišu, „4 ruže“ biće predstavljene publici na drugom regionalnom filmskom festivalu u organizaciji Centra za kulturu i turizam Mladenovac (24-27.10.)

Radnja filma, čiji scenario potpisuju Balša Labović i Vasilije Nikitović, odvija se pod okriljem beogradske noći u klubu koji će kao magnet privući galeriju likova željnih lake love, dobrog provoda i bezbrižnog jutra.

U centru mozaika, gde se vodi bespoštedna borba, naći će se jedan običan čovek.

U pokušaju da pobegne iz tog sveta, on shvata da će uspeti jedino ako u pomoć pozove ono što je u međuvremenu izgubio: ljubav, iskrenost i veru.

U filmu igraju Miloš Samolov, Boris Milivojević, Dragan Gagi Jovanović, Srđan Todorović, Gordan Kičić, Nada Macanković, Milutin Milošević, Sonja Kolačarić, Dragana Dabović, Tara Toševski, Miljana Popović, Jelena Jokić, Marta Milosavljević, Tihomir Stanić, Jana Milić i drugi.

„4 ruže“ su snimljene u produkciji Kinooko Filma uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Distributer filma je Filmstar.

Premijera „4 ruže“ zakazana je za 3. decembar u Sava centru, a od 5.12. prikazivaće u bioskopima se širom zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

119 Shares
Share119
Tweet
Pin
Share
Share