Peta po redu, može se već reći tradicionalna, svirka Dukata Stray Dogga (nekad solo, nekad sa celim bendom) za Dan zaljubljenih. Ili za Dan Svetog Trifuna, ako tako više volite. Konkurencija je toga dana baš žestoka, ali, što Dukat na nastupu reče “da sam ja na vašem mestu, bilo bi mi baš kul da na dan zaljubljenih izvedem devojku na koncert Stray Dogga – to bi bio “easy way out” za svakog momka koji ne zna kako da usreći svoju devojku te večeri!” Tako nekako je to i izgledalo – bilo je tu mnogo mladih parova, a bilo je bogami i onih ne tako mladih, poput pisca ovih redova i njegove bolje i lepše polovine. Dakle, ljubav je bila u vazduhu još pre početka koncerta, a tek kada je počeo, možete zamisliti kako je bilo.

Za ovu priliku, pozornica je bila na suprotnoj strani od uobičajene u Rexu, u istom nivou sa prvih nekoliko redova sedeće publike, dok su zadnji redovi bili na uzdignutoj nekadašnjoj bini. Uvek kad je izvođač u istom nivou sa publikom, stvara se prisnija atmosfera, što je ove večeri podcrtano koreografijom – pozornica je pretvorena u dnevnu sobu u kojoj je Dukat, sam sa svojom akustičnom gitarom, pevao o svojim i našim  ljubavnim zgodama i nezgodama. Njegov standardni repertoar sa solo nastupa – pesme Stray Dogga sa sva tri albuma i nekoliko obrada (Cortez the Killer, Blue Moon, I Know It’s Over) ovoga puta je obogaćen sa tri nove, još neobjavljene pesme od kojih je jedna, koja je nastala pre par dana, premijerno javno izvedena (predlažem da je nazove “Dialogue” jer je naizmenično peva visokim, pa dubokim glasom, kao da žena i muškarac razgovaraju) i prvi put u karijeri, jednom pesmom otpevanom na srpskom jeziku. Obradom pesme Vlade Divljana “Nebeska Tema” iz istoimenog dokumentarnog filma koji se o njemu snima. Verujte mi na reč, dobro je zvučalo.

Više nego pristojno popunjena sala bioskopa Rex čini se da je uživala bar ako je suditi po tišini za vreme izvođenja i aplauzima posle završetka svake pesme. Užitku je doprineo i odličan zvuk koji se i očekuje u ovom prostoru idealnom za male akustične svirke. Dukat nije mnogo govorio između pesama, verovatno da ne kvari romantičnu atmosferu, ali to što je rekao bilo je često propraćeno aplauzom i smehom. Očigledno je da napreduje i kao zabavljač. Kad se sve sabere i oduzme, i srećno i nesrećno zaljubljeni (a i oni, ako ima takvih, koji ne spadaju ni u jednu od te dve kategorije) mogli su sinoć da nađu ponešto za sebe. I našli su. Najbolji dokaz za to je dugi aplauz po završetku koncerta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share