Slovenački bend Ethnotrip iz Murske Sobote objavio je novi singl i video spot za pesmu „Odeta v plašč noči“.

Ethnotrip je bend koji iza sebe ima tri studijska albuma: Ethnotrip 2013, Kdo bo pil iz bistrega studenca 2016 i Preden se zdani 2018 na kom su sve pesme autorske. 

Ovo je pesma o neispunjenoj ljubavi i strasti, o tome kako se ona najčešće samouništi. Jer, u ljubavi želimo sve više i više, što neminovno vodi ka propasti.

Autor stihova za ovu pesmu je Štefan Kardoš, muziku potpisuje Tjaša Šimonka, dok je za aranžman bio zadužen kompletan bend. U pesmi gostuje poznati slovenački gitarista Aljaž Gyurica.

Video za pesmu snimljen je u saradnji s Matejem Komanom, Gregorom Purgom i Miguelom Perezom.

„Neko vreme čini nam se da je ljubav bila na dohvat ruke. Povratak na staro, traganje za starim osećanjima u stvari je potraga za tim fantastičnim trenutkom kada se sve činilo mogućim, ali je taj trenutak nemoguće vratiti i verovatno uopšte ne postoji. Zato smo spremni da prihvatimo taj fizički bol, ali i beznadežnu potragu“, kaže autor stihova, pesnik Štefan Kardoš.

Iza sebe imaju više od 160 javnih nastupa u Sloveniji i inostranstvu, a publika u Srbiji gledala ih je na festivalu Karusel u Čačku, kao i na Nišvilu 2016.

Bend čine Tjaša Šimonka – vokal, Miha Kavaš – violina, Patrick Gyurkač – kontrabas, Primož Kramberger – klavir i
Tomi Došen – udaraljke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share