EU Info centar mesto je gde ćete do 8. februara moći da vidite najbolje evropske filmove koji još od maja prošle godine krstare po celoj Srbiji u okviru projekta „Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost“.

Ovaj svojevrsni Festival evropskog filma otvoren je u maju prošle godine u Zaječaru i nakon gostovanja širom Srbije, završava se projekcijama u Beogradu u prostorijama EU info centra koje će trajati do 8. februara.

Prema rečima Sema Fabricija, prvog čoveka Delegacije Evropske unije u Srbiji, festival je širom zemlje videlo više od 6.000 posetilaca i u završnici u Beogradu donosi najbolje od evropske kinematografije. On je pozvao i Beograđane da se pridruže. Prema njegovim rečima, inicijativa otkrivanja i istraživanja srpske i evropske kulturne baštine kroz film se nastavlja i ove godine.

Na ovaj način u organizaciji Delegacije EU u Srbiji koja je sarađivala sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC) publika je u 14 gradova šiom Srbije mogla je da vidi fenomenalne filmove.

Ulaz na sve projekcije u EU info centru u Beogradu je slobodan, ali ulaznice je potrebno rezervistai.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share